Almacelles participa al projecte cultural Enyorança Catalunya Avui

08/03/2019

Almacelles ha participat en el projecte cultural Enyorança Catalunya Avui, de l’artista danès Michael Kirkegaard, que es prepara a la ciutat de Manresa i que consisteix en un projecte realitzat per un immigrant sobre una obra que parla d’identitat.

Aquest projecte cultural es diu Catalunya Avui, i pretèn ser una biblioteca, arxiu de totes les terres que conformen Catalunya. Aquesta biblioteca consta de 947 flascons de terra recollida per tots i cadascuns dels ajuntaments de Catalunya. La terra recollida té la textura i el color que caracteritza el territori, i de retruc, les seves gents. Aquests flascons es dipositaran en unes prestatgeries, dins d’una casesta en forma de barraca que seguirà el model a escala de la famosa masia que va pintar Joan Miró, en el seu quadre homònim “La Masia”. Aquesta caseta es convertirà, doncs, en el primer refugi per a la biblioteca de les terres de Catalunya.

Almacelles ha omplert el seu flascó amb terra extreta dels peus del turó del Vilot, un indret icònic i molt simbòlic per a tots els almacellencs i almacellenques.

InfoLleida