Almacelles inicia les obres que duran aigua potable al nou polígon

25/01/2023

L’Ajuntament d’Almacelles ha començat les obres de l’abastiment d’aigua potable per als sectors industrials SU-11 i 12, on s’ubicarà el nou polígon, al costat de la rotonda d’entrada al poble per la N-240. “És l’inici perquè la futura zona industrial del municipi sigui una realitat, amb la urbanització del terreny i la dotació de serveis, i amb l’objectiu que les empreses s’hi puguin instal·lar i dur a terme la seva activitat econòmica contribuint, així, a la prosperitat empresarial i a la creació de nous llocs de feina”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart. Les obres tenen un pressupost de 33.402,66, IVA inclòs, i duraran un mes.

Les tasques per dur aigua potable al solar del nou polígon consisteixen a connectar els sectors industrials 11 i 12 amb la xarxa municipal d’aigües d’Almacelles des de l’arqueta d’entrada al polígon del Prat de la Creu, amb una canonada que tindrà 228 metres de longitud. “Aquesta canonada creuarà la rotonda de la N-240 per arribar al solar del nou polígon, molt a prop de la rotonda de l’avió”, detalla Olivart.

Oportunitats laborals i de negoci

Un cop hagin finalitzat les obres de l’abastiment d’aigua, “continuarem treballant per urbanitzar completament el terreny i que les empreses s’animin a instal·lar-s’hi, ja que volem que Almacelles sigui un poble amb oportunitats de negoci i també laborals”, afirma l’alcaldessa, qui remarca que “els polítics tenim la responsabilitat propiciar que els pobles siguin terres amb futur, amb activitat econòmica, que és la que genera oportunitats laborals per tal d’evitar el despoblament i facilitar la vida quotidiana de les almacellenques i almacellencs”.

Bassa d’emmagatzematge i arribada de la fibra òptica

Fa només un mes, el passat desembre, el consistori també va adjudicar a una empresa la redacció del projecte per a construir una bassa d’emmagatzematge de les aigües pluvials i residuals del nou polígon, i l’Ajuntament també va donar llum verda al desplegament de la fibra òptica, unes obres del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya que permetran donar aquest servei al futur centre logístic SUD-11.

Infolleida