Almacelles inicia la votació popular de les propostes presentades als Primers Pressupostos Participatius

15/10/2022

La ciutadania ha presentat 20 iniciatives i 5 s’han declarat viables per fer millores a la Via Pública, Sostenibilitat i Medi Ambient

L’Ajuntament d’Almacelles ha iniciat aquest divendres el procés de votació popular de les propostes que s’han presentat als primers Pressupostos Participatius del consistori. El període de votació finalitzarà el 4 de novembre i es poden votar fins a tres opcions, presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del consistori o bé a través de la plataforma digital eAgora. L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, anima a “totes les almacellenques i almacellencs a votar en aquest procés que constata un canvi en la manera de fer política, més oberta i transparent i que, amb la votació popular, fomenta l’empoderament de la ciutadania, la col·laboració i decisió en la gestió dels afers i els espais públics”.

Les almacellenques i almacellencs podran votar 5 projectes que ha presentat la ciutadania en matèria de Medi Ambient, Via Pública i Sostenibilitat. En total, es van registrar 20 iniciatives populars i se n’han hagut de desestimar 15 per ser inviables tècnicament o legal.

Una cadira hidràulica per a la piscina o una rotonda a la Plaça Daurell

Les 5 propostes que entren a la votació són primera, la instal·lació d’una cadira hidràulica perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin entrar i sortir de la piscina municipal; segona, la millora de la visibilitat a l’encreuament del carrer Baró d’Esponellà i Estació; tercera, la reordenació del trànsit i reforma de la Plaça Daurell per convertir-la en una rotonda; quarta, crear un parc complet de cal·listènia a les voreres de l’Avinguda Mas Dordal, i cinquena, fer obres de millora a les tanques, portes i entorn de l’escola de Plaça l’Ensenyança i CEIP Antònia Simó i Arnó.

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha recordat que “els primers Pressupostos participatius tenen una dotació de 50.000 euros, que es va aprovar el ple de la Corporació per unanimitat, serviran per fer realitat la proposta guanyadora i s’executarà el 2023”.

Infolleida