Almacelles homenatja 8 empreses locals en la Primera Nit de l'Èmprenedoria

14/10/2022

Vanesa Olivart: “Treballem perquè ningú no hagi de marxar del municipi i la nostra vila sigui un lloc amb més oportunitats de futur i creador d’ocupació”

L’Ajuntament d’Almacelles i la Cambra de Comerç de Lleida han homenatjat aquest dijous un total de 8 empreses agroalimentàries del municipi en la Primera Nit de l’Emprenedoria, un acte celebrat a la Sala Arca i durant el qual el consistori ha volgut retre un reconeixement a Grupo Montalbán, Carns Sargaire, Cervesa Artesana Lo Vilot, El Cistell de Productes Ecològics, Elixirs de Ponent, Formatgeria Cal Quitèria, Organa Espirulina i Prunus. “Necessitàvem un acte per a posar en valor els emprenedors i a la projecció que fan del nostre poble, ja que treballem perquè ningú no hagi de marxar per obligació i que el nostre municipi sigui un lloc amb encara més oportunitats de futur i generador de riquesa i ocupació”, ha dit durant el seu discurs l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

L’acte, conduït pel regidor de Recursos Humans del consistori, Fernando Osuna, l’han encapçalat el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, la primera edil d’Almacelles, i la presidenta de la Unió de Comerços i Serveis d’Almacelles, Carol Vendrell, i ha comptat amb l’assistència dels diputats Albert Batet, president del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament, i Cristina Casol, diputada per Junts per Catalunya per Lleida, diverses regidores i regidors de la Corporació, així com també de més d’un centenar empresaris i comerciants de la vila, a banda de veïnes i veïns del municipi.

Empreses guardonades

Grupo Montalbán, una sòlida empresa familiar amb més de 70 anys d’experiència i dedicada a la compra i venda de boví, a la comercialització de la carn bovina en diferents formats a escala nacional i internacional, i també amb fàbrica de pinsos.

Carns Sargaire, una botiga i explotació agropecuària familiar que produeix des de cereals i farratges fins a carn de vedella amb un clar compromís amb la sostenibilitat per la seva comercialització de la vedella de pastura, l’alimentació natural a base de farratges i els 7 dies de maduració de la canal per assegurar la tendresa de la carn.

Cervesa Artesana Lo Vilot, la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery com a granja de cervesa ecològica amb les plantacions i fàbrica amb seu a Almacelles


 

amb un cicle tancat de producció, des de l’inici fins a la comercialització i amb un segell de producte de proximitat.

El Cistell de Productes Ecològics, la botiga de tota la vida del poble amb gairebé un segle d’història, situada al centre de la vila i que continua essent una empresa familiar que aposta pel tracte al client, el producte fresc i el compromís social i mediambiental.

Elixirs de Ponent, la jove empresa d’Almacelles que va néixer per satisfer la demanda de productes naturals i de proximitat del mercat dels destil·lats i licors d’alta qualitat fusionant tècniques artesanes i innovadores. Tres dels seus licors han rebut premis internacionals.

Formatgeria Cal Quitèria, un negoci familiar dedicat a la producció i venda de formatges de cabra que va néixer amb l’objectiu de fomentar i mantindré la ramaderia, el sector professional que d’on procedeix aquesta família i que, com ells mateixos diuen, els ha vist créixer. Els seus formatges han rebut premis internacionals.

Organa Espirulina, la botiga dedicada a la comercialització de l’espirulina, i també amb granja on produeixen aquesta microalga i on fan formacions i visites guiades.

Prunus, quatre generacions d’una família dedicada a la terra i pagesia, i que l’any 2014 van emprendre la producció i comercialització de prunes i cireres a la finca familiar.

Per a l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “per sort, Almacelles té moltes empreses, botigues i serveis de qualitat; qualsevol poble voldria tenir tot el talent, innovació i ganes de satisfer les necessitats de les almacellenques i els almacellencs, que teniu vosaltres”, en al·lusió als guardonats. “Per tant, cada any volem anar reconeixent a cada un dels nostres sectors econòmics estratègics, perquè us mereixeu que el poble sigui conscient i valori tot el que ens aporteu”, ha afegit Olivart. En acabar el lliurament de les plaques i els discursos, totes les persones assistents han compartit un espai de ‘networking’ a la mateixa Sala Arca.

Infolleida