Almacelles gaudirà d’un nou espai per a la gent jove

30/04/2019

En la Junta de Govern celebrada ahir, dia 29 d’abril, l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Almacelles aprovà el projecte per a l’adequació i ampliació de l’Espai Cultural de l’edifici de l’Antic Escorxador com a lloc per reforçar l’oferta musical del municipi. Així, està previst que l’edifici conegut com a Antic Escorxador, al camí d’Esplús, s’habiliti com a lloc destinat a les associacions, entitats i grups -que tinguin com a element aglutinador la música-, puguin tocar, assajar i fer concerts en un espai totalment condicionat i habilitat per a aquests usos, i que permetrà evitar possibles molèsties de sorolls i vibracions a veïns dels voltants.

 

Aquest edifici contempla sales de concerts, sales d’assaig, nous lavabos i una zona per a la pràctica de l’escalada amb la col·locació d’un rocòdrom degudament homologat per a aquest tipus de pràctica esportiva. Ara mateix, entre clubs d’escalada, arts marcials -que també podrien emprar aquest espai- i d’altres esports; així com el grup de batucada i uns cinc grups musicals que necessiten d’un lloc adequat per als seus assaigs, podríem parlar d’unes cent-cinquanta persones que serien potencials usuaris d’aquest espai de manera immediata.

 

L’import del projecte ascendeix a 240.000 euros més IVA, del què 150.000 euros s’aportarien per la Diputació de Lleida en el Pla 2017-2018, als què s’hi afegirien 75.000 euros més previstos en el Pla de 2019.

 

Infolleida