Almacelles estrena els nous accessos al tossal de les Santes Creus i les millores de l’entorn

23/07/2021

Almacelles compta des d’ahir uns nous accessos per accedir al capdamunt del tossal de les Santes Creus que presideix la zona nord del centre urbà i a l’escola Antònia Simó i Arnó que hi ha en aquest punt.
Aquests accessos comporten l’enjardinament del vessant sud del tossal, la disposició d’un circuit en ziga zaga que faciliti l’accés a persones amb problemes de mobilitat, així com la preservació de l’antiga escalinata de finals dels anys setanta que s’ha deixat com a testimoni arquitectònic en formigó d’aquest tipus de construccions.
A més, també s’aprofità l’acte per estrenar una nova zona d’aparcament, amb capacitat per a disset places, en un solar on hi havia antigues edificacions i corrals en mal estat. Un dels elements més destacats d’aquest aparcament és el gran mural en homenatge als 30 anys de la mort del cantant Freddie Mercury, obra del muralista Oriol Arumí, i homenatge del poble d’Almacelles als actes de commemoració que es fan arreu del món a la desaparició del líder del grup de Queen.
També s’ha procedit a la urbanització i asfaltament del camí de ronda del tossal, part del carrer del Raval Alt que passa per aquest sector i un tram del carrer de la Bassa del Molí, on s’han substituït les voreres, els serveis i la supressió de barreres arquitectòniques. En un extrem d’aquest carrer també s’ha remodelat i millorat la plaça dedicada a la científica universal almacellenca Teresa Rodrigo Anoro. En aquesta plaça s’ha substituit el ferm, el parc infantil i s’ha disposat de cautxú part de l’espai per garantir la seguretat dels més petits.
Per acabar amb aquest apartat de millores, cal esmentar també la instal·lació de l’escultura Gat d’Orient, de l’artista argentí establert a Lleida Miguel Ángel González, així com el mural del muralista Dude que s’ha pintat en una de les parets mitgeres del carrer d’Orient, i que està inspirat en el món dels gats i és un homenatge als propietaris de mascotes i animals de companyia.
A l’acte, on van estar presents l’alcalde de la població Sr. Josep Ibarz i resta de regidors, també hi van estar presents el pubillatge, els artistes que han participat i membres de la coordinadora d’actes en homenatge a Freddie Mercury. L’acte va finalitzar amb un concert del grup de tribut de Queen The dust a la plaça de la Vila, que va reunir prop de tres-centes persones.
Infolleida