Almacelles encara la recta final de les obres de la canonada que desencalla l’ampliació del polígon

25/05/2022

L’Ajuntament va signar a mitjans d’aquest mes de març un acord amb la Comunitat de Regants i la Junta rectora del Sindicat de Regants de la vila que va permetre iniciar uns treballs pressupostats en 82.000 que permetran donar sortida a les aigües residuals generades pels nous desenvolupaments de sòl per a empreses i estaran finalitzats en les setmanes vinents

Almacelles encara aquestes setmanes la recta final de les obres que donen solució a les necessitats d’abocament d’aigües residuals de la futura nova zona industrial del municipi mitjançant la construcció d’una canonada que connectarà aquesta àrea amb la séquia de la bassa d’en Borràs i que finança l’Ajuntament de manera íntegra. La inversió, de 82.000 euros, s’aborda després de l’acord que l’Ajuntament va signar amb la Comunitat de Regants i Junta rectora del Sindicat de Regants de la vila a mitjans de març després d’una negociació d’anys que va tancar l’alcaldessa, Vanesa Olivart, amb un acord satisfactori per a totes les parts implicades.

Vanesa Olivart, l’alcaldessa, valora “molt positivament” un conveni que, assenyala, “permet guanyar el futur d’Almacelles i garanteix progrés, ocupació, desenvolupament i oportunitats de futur encara millor a totes les almacellenques i almacellencs qui vulguin desenvolupar aquí projectes de vida, perquè una qüestió que impedia disposar de nou sòl industrial i permet atraure encara més empreses i possibilitar l’ampliació de les indústries que volen continuar creixent aquí”, apunta. Els treballs encaren en aquestes setmanes la seva recta final i, a més a més, permetran evitar inundacions a la part baixa del poble un cop enllestits, explica Olivart: “sense la nova canonada, això resultava impossible”, explica l’alcaldessa.

Els treballs s’enllestiran abans de l’estiu

La resposta a les necessitats d’abocament d’aigües pluvials i residuals degudament depurades que generaran les empreses que s’instal·lin a l’ampliació del polígon industrial prevista es donen mitjançant una canonada que connecta la séquia de la bassa d’en Borràs i la resta de la xarxa de séquies i desaigües de la Comunitat de Regants amb la nova zona industrial prevista. L’obra té un pressupost en 82.592,18 euros, IVA inclòs el qual permet construir una canonada amb 630 mm de diàmetre de 630 mm que portarà les aigües pluvials i residuals dels nous desenvolupaments industrials planificats fins a la xarxa de desguassos de la Comunitat de Regants situada a l’àrea del municipi almacellenc coneguda com a ‘Fondo Sud’. Les característiques d’aquesta xarxa feien que, sense aquesta actuació de millora que ara encara la seva recta final, fossi incapaç d’absorbir l’increment del volum d’aigües previst per l’ampliació del polígon. La canonada de reforç que ara es completa, apunta l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “permet donar resposta”. La Comunitat de Regants, per la seva part, assumirà el manteniment i la conservació de la nova infraestructura un cop finalitzada l’obra, que evitarà possibles inundacions de cara a futur. Joan Bosch, president de la Junta rectora del Sindicat de Regants d’Almacelles, valorat també favorablement un acord i una obra que permeten el desenvolupament industrial futur d’Almacelles.

Infolleida