Almacelles confia en què la nova estació d’autobusos estigui operativa abans de l’estiu que ve

09/08/2022

L’alcaldessa Vanesa Olivart diu que el poble podrà tenir una “estació digna” després que la Generalitat hagi tret a concurs la construcció d’aquest equipament

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, confia en què la nova estació d’autobusos entri en funcionament abans de l’estiu de 2023 i afirma que “amb aquest nou equipament, el poble podrà tenir una estació digna”. L’empresa pública d’Infraestructures de la Generalitat ha tret a concurs la construcció de l’estació, fet que Olivart valora “de forma molt positiva ja que ara podem veure el fruit de les negociacions que hem fet amb la Generalitat amb la finalitat que Almacelles tingui una estació d’autobusos adequada al gran nombre de persones usuàries que la utilitzen, garantint la seguretat de les persones viatgeres i que, a més, posarà en valor el centre del poble perquè l’estació s’ubicarà al carrer Maragall”.

Infraestructures de la Generalitat ha tret la licitació de l’estació d’autobusos d’Almacelles amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. El passat 11 d’abril, l’alcaldessa Vanesa Olivart, i el secretari de Mobilitat i Territori del Govern de la Generalitat, Isidre Gavín van signar un conveni que permetia dotar la vila d’una nova estació d’autobusos, signatura en la qual també va participar la directora dels serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a les Terres de Lleida, Maria Dolors Tella. Ara, gairebé tres mesos després, “som cada vegada més a prop de que la nova estació d’autobusos d’Almacelles sigui una realitat”, explica Olivart.

La construcció de la nova estació, a càrrec de la Generalitat, “tanca un procés administratiu que ha durat anys” i que “afortunadament està arribant a la fi”. Per a l’alcaldessa d’Almacelles, aquesta instal·lació “és necessària per al poble perquè hi ha moltes persones que cada dia utilitzen l’autobús, o bé per desplaçar-se des d’Almacelles o també persones de fora de Lleida o de l’Aragó que tenen el nostre poble com a punt de connexió amb servei discrecional de transport”.

4 andanes, una marquesina i sala d’espera

L'Ajuntament i la Generalitat preveuen que les obres de la nova estació d’autobusos puguin començar durant la tardor i l’entrada en servei de l’equipament està prevista per abans de l’estiu del 2023. Segons el conveni que s’ha signat el passat abril, la Generalitat finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament assumirà el manteniment de la nova infraestructura, que disposarà d’una platja de 4 andanes pel servei d’estacionament dels autobusos i accés dels passatgers, una marquesina, una àmplia vorera per al moviment i

 

l'espera de les persones usuàries i un edifici de servei per al passatge, de planta baixa, amb zona de cafès i begudes.

Gran part de l'espai estarà cobert amb una estructura metàl·lica per a donar confort i protecció a les persones usuàries. El complex s’ubica al carrer Joan Maragall, al centre de la població, i s’emplaça dins d’una parcel·la de 1.700 metres quadrats.

“La nova estació respon a la necessitat de potenciar el transport públic, ja que aquest és el futur, és descarbonització i és sostenibilitat i Almacelles és un punt estratègic que necessita aquesta infraestructura”, conclou l’alcaldessa Vanesa Olivart.

Infolleida