Almacelles celebra el Mercat de Nadal, l'encesa de les llums nadalenques i el Pessebre Monumental

29/11/2020

Un any més, Almacelles –tot i la pandèmia i les estrictes mesures de prevenció que van aplicar les autoritats sanitàries- ha celebrat amb gran èxit de públic i de participació, la vint-i-unena edició del gran Mercat de Nadal, que ha tingut lloc aquest diumenge 29 de novembre a la plaça de la Vila i part del carrer Major del centre històric, entre les 10 del matí i les 8 del vespre.
Aquest Mercat de Nadal reuneix cada any en aquest lloc tan cèntric una vintena de parades de venda de tot tipus d’articles. D’una banda, hi havia les parades dels diferents comerços de la vila i de fora, que aprofitaren l’avinentesa per posar a la venda els seus productes en aquest magnífic aparador; i d’altra banda, també hi havia parades de diferents entitats, associacions i institucions de la vila que volien donar a conéixer les seves activitats i productes.
En aquest Mercat de Nadal, a més de les parades de venda, hi hagué tot un seguit d’activitats diverses que donaren caliu i animació a aquest esdeveniment durant tot el dia: l’espectacle intinerant “El rebombori de pastors” del grup de Cremallera Teatre, concert de Nadales a càrrec de Rat Pack Christmas Time que oferí clàssics de Nadal de Frank Sinatra, Dean Martin o Sammy Davis Jr, entre d’altres; i a les 17,30 hores es procedí a l’encesa oficial dels llums de Nadal i del Pessebre Monumental de la Plaça de la Vila, a càrrec del president de PIMEC Comerç Lleida, Manel Llaràs, acompanyat de l’alcalde de la població Josep Ibarz, regidors i regidores de la Corporació, a més del pubillatge. També hi han estat presents la presidenta de la Unió de Comerciants i Serveis d’Almacelles (UCSA) Carol Vendrell i la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marquès. Tots han manifestat el suport a iniciatives com aquestes, que el que pretenen és donar visibilitat al comerç local i de Km 0, i recolzar als petits empresaris del comerç en situacions tan complicades i difícils com les que estan visquent en aquest any de pandèmia i de crisi sanitària.
Cal esmentar, també, a més de la il·luminació nadalenca, la presentació del Pessebre Monumental de la Plaça de la Vila i del Racó de Nadal, molt més reduits i sense la possibilitat de passejar per dins com era de costum, ateses les restriccions en matèria de concentració de persones.
Infolleida