Almacelles amplia a deu anys la licitació de la instal·lació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

03/06/2022

El ple de l’Ajuntament aprova amb el consens de les entitats esportives del poble la primera ordenança de la Regidoria d’Esports per agilitzar els tràmits burocràtics

L’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat en la sessió ordinària del ple municipal l’ampliació de cinc a deu anys de la licitació dels quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l’objectiu que les empreses que optin a la concessió “puguin recuperar la inversió i entre tots treballem per aconseguir una reducció de l’emissió de gasos nocius”, afirma l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart. El consistori ha decidit incrementar la concessió en cinc anys per a l’explotació del servei, ja que la primera convocatòria del mes de maig es va declarar deserta “i el que pretenem és que les empreses optin a aquest concurs que ens ajudarà a tenir una mobilitat més sostenible”, diu Olivart. L’aprovació s’ha dut a terme amb els vots a favor de Junts, Amunt Almacelles i el PSC, amb l’abstenció d’ERC i els vots en contra d’Almacelles en Comú.

Les bases per a la concessió dels punts de recàrrega per als cotxes elèctrics es publicaran de nou al perfil del contractant amb els nous requisits tècnics i administratius. L’Ajuntament té previst que dos dels punts de recàrrega s’instal·lin al carrer Canigó, al costat de l’Institut, i els altre dos, al carrer Maragall, davant del Parc de l’Aigua. Per a l’alcaldessa Vanesa Olivart, “és important incoar de nou aquesta licitació perquè no torni a quedar deserta, ja que pensem que és una iniciativa que ajudarà a millorar la vida al poble i a conscienciar sobre la revolució energètica que, de fet, està a les nostres mans que sigui una realitat”.

El ple també ha donat llum verda a la primera Ordenança reguladora de les Instal·lacions Esportives Municipals, amb els vots a favor de l’Equip de Govern i els vots en contra de l’oposició. Es tracta d’una ordennaça “que aglutina tota la normativa que abans estava dispersa en diverses disposicions, ja que hi havia un Patronat d’Esports i també una Regidoria; ara tot queda regulat en una sola ordenança”, explica la primera edil d’Almacelles. Segons Olivart, “aquesta ordenança, que hem consensuat amb els clubs i entitats esportives del poble, facilitarà i agilitzarà les gestions administratives, com l’ús dels espais municipals destinats a l’esport i el seu accés perquè les peticions que facin els usuaris no hauran de passar per dos departament, sinó que se n’encarregarà directament la Regidoria d’Esports”.

Més seguretat viària al mercat municipal

La sessió plenària del consistori també ha aprovat, amb els vots a favor de Junts, el PSC i Amunt Almacelles i l’abstenció d’ERC i Almacelles en Comú, la modificació de l’ordenança reguladora del mercat municipal que, com a novetats més importants, prohibeix estacionar les furgonetes a la zona del mercat per tal de facilitar l’accés a les persones que hi van a comprar i reduir la perillositat que pot provocar l’excés de vehicles en trànsit en una zona de vianants. La modificació  d’aquesta ordenança també inclou la prohibició de la venda de roba usada i d’articles de segona mà al mercat municipal, excepte si el consistori ho autoritza prèviament per tal de garantir les condicions sanitàries.

D’altra banda, el ple ordinari d’aquest mes de juny ha aprovat per unanimitat una modificació puntual del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) que té com a finalitat un desenvolupament urbanístic del nou sector 16 que permetrà l’ampliació de 4,6 a 7,9 hectàrees per a les instal·lacions industrials d’aquesta zona, fet que previsiblement propiciarà un increment de la capacitat de producció de l’empresa que s’hi ubica, alhora que pot facilitar un canvi tecnològic i ajudar a crear nous llocs de treball en aquesta empresa.

Almacelles trasllada el Dia de la Mercè al 25 de setembre

El consistori d’Almacelles ha donat llum verda per unanimitat del Ple al calendari de dies festius per a l’any que ve i, com a principal novetat, es passa el dia de la patrona municipal, 24 de setembre, al dilluns dia 25, ja que el Dia de la Mercè l’any que ve caurà en diumenge i, per tant, es trasllada al dilluns següent, que serà festiu al poble. El calendari de dies de festa del municipi per a l’any que ve manté el 2 de març per a celebrar la Festa de l’Aigua.

 

El Ple també ha tirat endavant una modificació de crèdit per valor de 256.000 euros que servirà per finançar, a través del romanent de tresoreria, diverses despeses del consistori com és el cas del lloguer de maquinària i instal·lacions, les festes populars i l’enllumenat públic, entre altres. S’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern, els vots en contra d’Almacelles en Comú i les abstencions d’ERC, el PSC i Amunt Almacelles. Igualment, ha aprovat una modificació de crèdit amb un import de 216.000 euros, que serviran per finançar l’amortització dels préstecs, algunes inversions en infraestructures, maquinària i instal·lacions, i seran finançades amb baixes de crèdits de despeses d’altres partides. En aquest cas, s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern i l’abstenció de l’oposició. Igualment, el Ple ha aprovat provisionalment la modificació de l’article 6 de l’ordenança reguladora número 21, una decisió tècnica que permetrà establir unes taules de preus genèriques de preus per l’ocupació de la via pública i evitarà que s’hagi de fer el càlcul per a cada sol·licitud. S’ha aprovat amb els vots a favor de Junts i Amunt Almacelles i l’abstenció de la resta de grups.

 

Mocions

El Ple també ha aprovat per unanimitat una moció transaccionada entre els grups de Junts per Almacelles, Amunt Almacelles, ERC i Almacelles en Comú, en defensa dels jutjats de pau. Es tracta d’una proposta de resolució que es duu al ple després que el govern espanyol hagi presentat un projecte de llei que vol abolir aquesta figura. En aquest sentit, l’Equip de Govern considera que cal defensar la figura dels jutges de pau a Almacelles en la mesura que ofereixen un servei important que agilitza la justícia.

 

Així mateix, ha aprovat amb els vots a favor de tot el Ple una moció presentada per Almacelles en Comú que demana tornar a posar en funcionament l’Estació de Trens d’Almacelles per al transport de passatgers. L’Equip de Govern ha mostrat el seu suport a la iniciativa, en la mesura que és un reclam pel qual lluiten des del 2011 a través de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, gràcies a la qual han aconseguit que aquesta via tingui en compte el traçat lleidatà i el nucli d’Almacelles.

 

Infolleida