Alguaire, primera parada del projecte “Textures i lectures” del Consell Comarcal a les biblioteques del Segrià

07/04/2021

La biblioteca Josep Lladonosa, a Alguaire, ha acollit aquest dimecres l’acte que ha donat el tret de sortida al projecte cultural del Consell Comarcal del Segrià que portarà l’exposició “Textures i lectures” de l’artista lleidatana Palmira Rius i els llibres de diverses escriptores de Ponent a sis biblioteques de la comarca.
En l’acte d’inauguració hi han assistit la cap de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal, Teresa Malla, i l’artista tèxtil, Palmira Rius, així com l'alcalde i la bibliotecària del municipi.
La mostra consta de divuit tapissos i peces tèxtils elaborades amb diferents materials i tècniques, acompanyades d’un fragment d’una obra recent de divuit escriptores vinculades a Lleida.
L'exposició ja es va poder veure en alguns municipis l'any passat, però aquest any al projecte expositiu s’hi suma el foment de la lectura i la promoció de les escriptores ponentines, ja que els llibres que participen en la iniciativa es poden agafar en préstec a totes les biblioteques adherides i també s'han programat xerrades literàries. Les autores són: Marta Alós; Maria Barbal; Núria Casado; Rosario Curiel; Rosa Fabregat; Teresa Ibars; Montse Larios; Gloria Martín; Rosa Messalles; Dolors Miquel; Núria Niubó; Núria Perpinyà; Maria Pons ; Marialba Revés; Pepa Roma; Maria Puy; Montse Sanjuan i Ramona Solé.
La mostra es podrà veure a Alguaire fins al 16 d’abril. Després el projecte es portarà a la Biblioteca de Rosselló, la Biblioteca Sant Bartomeu, d’Alpicat, Biblioteca Espax, d’Aitona, la Biblioteca Renaixença, de Puigverd de Lleida i la Biblioteca Ramon Berenguer IV, d’Almenar.
Consell Comarcal del Segrià