Alguaire acull el concurs de bandes del Makot Rock, que adapta el format per la pandèmia

13/10/2020

Saüc guanya el festival de rock dur i metal que organitzen l’Associació Makot Rock i el Consell Comarcal del Segrià.

Aquest diumenge la plaça de la Sardana d’Alguaire va acollir finalment el Makot Rock-Edició Especial amb les entrades esgotades, després d’haver-se anul·lat el passat mes de març per la pandèmia de la Covid-19 i d’haver-ne reduït el format per complir amb les mesures de prevenció. En aquesta segona edició només van actuar en directe els finalistes i Saüc va proclamar-se guanyador, seguit de Blindpoint i Hollow Cry.
Saüc és un grup de rock dur i metal alternatiu en català format a Balaguer a finals de l'any 2017. Es va endur el primer premi, que consisteix en la gravació d’una maqueta d’estudi. El segon i tercer premi són l’enregistrament d’un videoclip i una sessió fotogràfica professional.
Cal destacar que en aquesta segona edició, malgrat haver de fer una edició especial adaptada a les circumstàncies, ha augmentat considerablement el nombre de participants en la fase de selecció. Mentre que a la primera edició hi van participar 15 bandes, aquest any n’hi ha hagut una vintena.
El Makot Rock està organitzat per l’Associació Makot Rock juntament amb el Servei Comarcal de Joventut “Jove Segrià” del Consell Comarcal del Segrià i pretén promoure els grups musicals de Ponent de rock dur i metal. També compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i l’Ajuntament d’Alguaire.
Durant la jornada es van complir les pertinents mesures de prevenció: aforament limitat, inscripció prèvia, ús de mascareta, rentat de mans, distància social, i grups d’un màxim de 6 persones.
Consell Comarcal del Segrià