Alfarràs ja pot convertir en alberg del Camí de Sant Jaume el molí fariner

23/02/2022

Així ho ha autoritzat el Departament de Cultura donant llum verda definitiva a les obres que estan previstes que començin enguany. El molí, l'únic bé cultura d'Interés Nacional del municipi, permetrà ara potenciar el turisme i també permetrà donar cobertura als pescadors.

La conselleria de Cultura ha autoritzat les obres a l'antic molí fariner d'Alcarràs per convertir-lo en alberg del Camí de Sant Jaume. El seu permís era preceptiu, ja que l'edifici, del segle 12, és l'únic bé cultural d'interés nacional del municipi. Les obres podran començar enguany i l'alberg, amb capacitat per a tretze pelegrins, entrarà en funcionament a principis del 2023. Tot plegat suposa un pas molt important per potenciar el turisme a la zona.


La intervenció suposarà una inversió de 532.057 euros i serà la Diputació la que s'encarregui d'executar-lo ja que s'emmarca dins de les iniciatives Paisatges de Ponent i Camí de Sant Jaume que es financen a través dels fons europeus Leader i Feder, que aportaran el 50 per cent d'aquesta quantia.La corporació provincial en sufraga el 25 per cent i l'ajuntament, la resta.
Lleida TV