Alfarràs acollirà la primera parada de l’exposició fotogràfica ‘Aplecs de la Sardana’

27/09/2024

A la llar de jubilats de la localitat, des del divendres 4 d’octubre, i l’exposició serà itinerant per tot el territori

La sala d’exposicions de la Llar de Jubilats d’Alfarràs acollirà a partir del divendres 4 d’octubre fins al dissabte 26 del mateix mes l’exposició fotogràfica Aplecs de la Sardana. L’horari per poder visitar l’exposició serà de dilluns a divendres de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. El divendres 4 d’octubre i a les 5 de la tarda es durà a terme la inauguració amb la presència d’autoritats locals i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

L’exposició consta de vint-itres fotografies que reflecteixen diferents moments d’alguns dels aplecs sardanistes de les comarques lleidatanes des de la visió dels fotògrafs participants al concurs. Recordem que la iniciativa fou de la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Foto de Lleida, els quals van convocar un concurs fotogràfic entre els seus socis i sòcies per plasmar l’ànima dels aplecs al llarg de tot l’any 2023.

La inauguració oficial de l’exposició fotogràfica es va celebrar en el transcurs de l’Aplec del Castell del Remei el primer de maig. Els guanyadors dels 3 premis que constava el concurs van ser per Rita Calaf, de Capellades, guanyadora del primer premi, dotat amb 300 euros; Antònia Cos, de Vilanova de Bellpuig, va rebre el segon premi, dotat amb 200 euros, i el tercer premi, dotat amb 100 euros i patrocinat per l’empresa Visual Difusió, va recaure en Eloy Sarrat, de Lleida.

A partir d’aquest mes d’octubre l’exposició serà itinerant, totes les entitats o agrupacions, ajuntaments o altres que desitgin exposar-la a la seva població ho podran fer comunicant-se amb la Federació Sardanista i reservin els dies que desitgen exposar-la. La cessió de l’exposició és gratuïta, els interessats només han de fer-se càrrec de les despeses de transport i de l’organització de l’exposició. Al llarg del mes de novembre l’exposició romandrà tot el mes a la sala de l’Ateneu Popular de Ponent a la ciutat de Lleida.

El concurs va néixer amb l’objectiu de promocionar i divulgar l’activitat del món sardanista a través d’imatges de qualitat, que reflecteixin els valors i l’esperit de col·lectiu que envolta, en aquest cas, els aplecs de la sardana. Alhora, donar a conèixer la sardana com una activitat oberta a totes les edats, mostrar a les persones no sardanistes que els aplecs són una activitat lúdica i que ballar la dansa catalana i participar a les activitats que organitzen les entitats pot ser una bona manera de trobar noves amistats.

La temàtica del concurs es va centrar en qualsevol aspecte relacionat amb l’activitat que es desenvolupa en un Aplec de la Sardana. Les imatges guanyadores van ser el resultat d’una votació popular entre totes les entitats lleidatanes organitzadores d’aplecs i vinculades a la Federació S ardanista.
Infolleida