Alcoletge: més de 40 participants en el concurs de cartes ambientades a la Guerra Civil

23/06/2021

Acte de lliurament premis Epistolae 2021 VII Edició.

El dia 21 de juny a l’amfiteatre d’Alcoletge es va dur a terme l’acte de lliurament dels premis Epistolae en aquesta VII Edició. El Certamen Literari de Cartes Epistolae, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoletge i el Centre d’Interpretació del patrimoni de la Guerra Civil, va acollir el concurs literari en categoria absoluta i juvenil de creacions literàries en format de cartes ambientades a la Guerra Civil. En aquesta edició els participants en categoria absoluta han sigut 15 i en categoria juvenil 27. El jurat d’aquesta VII Edició ha estat format pel Josep Borrell, Antonieta Jarne i Teresa Ibars
El lliurament de premis va estar a càrrec de l’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras, els regidors de l’ajuntament i en Paco Palau. L’acte va ser amenitzat amb les interpretacions musicals de la Marina Carvajal.
En categoria juvenil l'obra guanyadora es va concedir a la carta presentada per Francesc Munté Nieves d’Alcoletge amb el títol “La guerra lila”.
Les obres finalistes en categoria juvenil han sigut les d’Enric Prat Creus d’Alcoletge “Fum d’una vida de tinent”, Anna Urballa Monné d’Alcoletge “Viatge a la incertesa”, Elena Bitar Korobko d’Alcoletge “Plors”, Andrea Arisó Molina de Puigverd de Lleida “L’última carta”, Laura Huguet Niubó d’Artesa de Lleida “Pistoles carregades amb por”, Karen Horna Cubillo d’Alcoletge “L’últim adéu” i Nerea Cepero Horcajadas d’Artesa de Lleida “Mai serà un adéu”. Alumnes de l’ IES Caparrella de Lleida.
En categoria absoluta l'obra guanyadora es va concedir a la carta presentada per Josep Mirada i Dalmases de Bell-Lloc d’Urgell amb el títol “Clotilde, la muller del soldat”.
El premi accèssit “Memorial Pilar Palau” es va concedir ca la carta presentada per Eva Moreno Bosch de Molins de Rei amb el títol “Fill de les pedres”.
Les obres finalistes en categoria absoluta han sigut les d’Olga Solans Pérez de Gimenells “Siempre tuyo Miguel”, Francesc Vidal Rubí d’Alcoletge “Una carta al vent” i Luis Soldevilla Lorda de Belver de Cinca “Trialidad necesaria: el último abrazo”
Infolleida