Alcarràs renova l’arbrat amb la plantada d’un centenar de nous exemplars al polígon Polinasa i el casc urbà

11/03/2020

El consistori completa aquests dies les tasques de plantació de 75 moreres als carrers d’aquesta zona industrial i ubica a diferents punts del casc urbà una quarantena de nous exemplars; la majoria albízies i, també, alguns aligustres

Més d’un centenar d’arbres, en concret 75 moreres que s’ubiquen al polígon industrial Polinasa i una quarantena d’albízies i aligustres al casc urbà, estan sent plantats durant aquest mes de març al municipi dins de la campanya que, coincidint amb el final de l’hivern, ha encetat el consistori per tal de renovar i millorar la imatge de diferents punts del terme cara a la primavera i l’estiu. L’actuació, en marxa des de principis de mes, implica una inversió de més de 20.000 euros.

Els nous arbres disposats permeten recuperar la imatge d’una zona, el polígon Polinasa, on, destaca el primer tinent d’alcalde i regidor responsable de Medi Ambient, Jordi Janés, feia ja “anys” que no s’actuava com calia: “parlem d’un espai situat, efectivament, fora de la zona urbana, però bastant transitat per la seva condició d’àrea industrial i a la qual treballen moltes persones d’Alcarràs i de poblacions properes. Tradicionalment, havia estat un espai dotat d’arbrat, però els exemplars allà ubicats no s’havien cuidat tant com hauria estat desitjable i, ara, per recuperar tot plegat, ha estat necessari procedir a la plantació de 75 nous arbres, en concret moreres”, explica el regidor.

Amb el canvi, destaca Janés, la imatge de la població “millora” i “s’evidencia” el “ferm compromís en favor de la sostenibilitat” de l’equip de govern municipal. A banda, i en paral·lel a l’actuació en curs al polígon Polinasa, quaranta arbres més s’han instal·lat al casc urbà tant per substituir exemplars que havien resultat danyats per vehicles com per ampliar l’arbrat de la població. Es tracta, principalment, d’albízies, un arbre de la família de les acàcies que destaca per les seves flors, tot i que també s’està plantant algun aligustre, un arbre ornamental que pertany a la mateixa família que les oliveres.

Les tasques de plantació dels 115 exemplars d’arbre que guanya Alcarràs, juntament amb d’altres millores als arbustos i plantes situats a diferents punts del municipi, impliquen una inversió superior als 20.000 euros: “Hem de pensar que, al cost de cada arbre, cal afegir les tasques necessàries per ubicar-lo a la via pública i disposar tot el necessari per a que es mantingui en el temps. Alcarràs, el seu paisatge urbà i els seus veïns i veïnes sortim guanyant perquè, amb un poble i unes zones industrials amb més arbres, tothom guanya”, explica el regidor.

Durant els propers dies està previst abordar també la renovació de la senyalització horitzontal de l’àrea industrial de Polinasa: “era necessari actuar i ho farem. Amb l’arbrat i la senyalització, dignifiquem aquest espai tan important pel nostre municipi”, indica Janés.

infolleida