Alcarràs inaugura la temporada de piscines

08/06/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs obre aquest 7 de juny les seves Piscines Municipals després d’haver invertit 30.000 euros en millores en un recinte que no va funcionar durant la temporada del 2020 a conseqüència de la pandèmia i del que aquest 2021 es pot gaudir amb cita prèvia i entrades o abonaments individuals als quals s’assignen diferents tarifes en funció de l’edat i les circumstàncies de la persona usuària per garantir molt millor encara la salut de tothom i reduir al mínim els riscos. El recinte, en compliment de les normatives vigents, limita durant la temporada present el seu aforament, fet aquest que permet que, de manera simultània, només hi puguin haver 600 persones en el complex.

 

L’avenç de la vacunació ha fet decidir el consistori a oferir enguany el servei de les piscines municipals tot i que amb les degudes mesures de seguretat fixades per les autoritats sanitàries i les quals obliguen a limitar dins de l’aigua i a la resta del recinte l’aforament, demanar cita prèvia i oferir únicament abonaments i entrades individuals per garantir el control informàtic dels accessos. Des d’aquest 7 de juny, i en el web alcarras.cat/esportsalcarras es poden reservar ja passis d’un dia i, des d’aquest 1 de juny es poden contractar abonaments.

Tots dos sistemes, destaca la regidora d’Esports, Ester Ibars, permeten controlar en tot moment el volum de persones en el recinte: “Una vegada s’ha confirmat la reserva, l’usuari rep un codi QR per validar-lo en el lector el qual s’ha instal·lat a l’entrada del recinte. La validació ha de realitzar-se dins d’un termini màxim de 60 minuts des que s’ha generat el codi i, una vegada a dins del recinte, l’usuari pot romandre tot el temps que vulgui fins a l’hora de tancament, fixat a les 20.30 h. En sortir, el codi QR s’ha de tornar a mostrar al lector perquè en cap moment pot haver-hi al recinte més de 600 persones i, quan aquesta xifra se supera, el sistema impedirà reservar a nous usuaris. És una restricció la qual ens ve donada i, pel bé de tothom, s’ha de complir. A banda de les entrades d’un dia, que es mantenen en 4 euros els feiners i 5 els festius, oferim abonaments que, des d’enguany i per permetre un millor control, seran exclusivament individuals”, explica.

Bonificacions per gent gran, infants i joves

L’abonament individual té enguany un cost de 30 euros per tota la temporada pel públic general, però existeixen bonificacions per determinats col·lectius. Així, els infants de fins a 3 anys poden gaudir de les piscines lliurement i els d’entre 3 i 11 disposen d’un abonament de temporada per 20 euros. El jovent que disposa del carnet Alcarràs Jove pot gaudir d’un abonament per 25 euros i les persones més grans de 65 poden gaudir de les piscines de manera gratuïta. Per a les persones amb discapacitats, es reserven abonaments de 15 euros si les seves discapacitats limiten la seva autonomia en més d’un 50% i de 25 euros si les discapacitats que pateixen els limiten entre un 33% i un 50%. Les famílies nombroses gaudeixen d’un descompte del 15%: “Els abonaments i les entrades individuals, que estan en la línia de preu dels de municipis semblants al nostre, i la cita prèvia són sistemes els quals permeten controlar l’aforament molt millor que l’entrada per torns, que complica molt i molt el gaudi de les persones. Si algú, independentment de la seva edat, condició o circumstàncies necessita suport per contractar el seu abonament o passi d’un dia, els nostres tècnics estan a la seva disposició pel que faci falta”, explica Ibars.

La regidora recorda també que, enguany, s’han invertit en el recinte 30.000 euros: ”s’ha repassat i condicionat el paviment, en el qual feia més d’una dècada que no es realitzava un manteniment profund, per garantir la seguretat i la comoditat de totes les persones i esperem una temporada de piscines tranquil·la i satisfactòria. Sabem que hi ha ganes de tornar a gaudir del nostre magnífic recinte i confiem en la responsabilitat de tothom”, explica Ibars.

Infolleida