Alcarràs en Friut obre inscripcions

14/06/2019

Es celebrarà el 29 de juny i permet al visitant conèixer el món fructícola i agafar fruita directament de l'arbre

La fruita, del camp directa al paladar. Sense intermediaris i amb tot el sabor de la terra. Aquest és, sense dubte, el reclam més destacat de la 4a edició de la Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit. Una jornada organitzada per la Regidoria d’Ensenyament i Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcarràs i que té per objectiu promocionar un dels actius més importants d’aquest municipi del Baix Segre: la fruita de pinyol. Tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de juny i, durant l’experiència, les persones interessades podran passejar a cavall i collir-se la seva pròpia fruita.

La nova edició començarà a les 9 hores a la Plaça del Mercat, al costat del Camp de Futbol d’Alcarràs, des d’on sortiran els autocars que es dirigiran als camps de fruita de pinyol del terme. Un cop allí, envoltats de préssecs i nectarines, els assistents podran escoltar les explicacions d’un tècnic del departament d’Agronomia de la cooperativa Fruits de Ponent sobre el cicle de la fruita de pinyol al camp.

A més de Fruits de Ponent, la jornada compta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Cavall d’Alcarràs, els quals han organitzat diverses rutes a cavall entre els camps fruiters, i l’Associació Cultural Remember Company que oferirà un esmorzar amb productes de la terra per a tots els participants a la ruta. La visita turística també inclou una parada a l'Agrobotiga d’Alcarràs on es podran tastar melmelades artesanals i adquirir productes típics del territori.

El preu de la 4a Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit és de 5 euros per la visita i 5 euros més si els assistents opten per collir i emportar-se a casa una caixa de fruita. Les persones interessades poden formalitzar les inscripcions fins al dimecres 26 de junytrucant al Centre Cultural Lo Casino al 973795700 o enviant un correu a [email protected].

Per tal de veure l'evolució de la fruita a l'arbre, amb aquesta quarta edició es consolida el cicle ja iniciat amb l'Alcarràs Florit a la primavera.  Cal recordar que en la sisena Ruta Alcarràs Florit hi van participar més de 300 persones d’arreu de la geografia catalana que van contemplar els camps primaverals del municipi i van gaudir en primera persona de les explicacions tècniques d’aquest fenomen.

InfoLleida