Alcarràs disposarà de 8 mòduls per aïllar fins a 32 temporers de la fruita que puguin infectar-se de la Covid 19

07/04/2021

Les 96 places de l'alberg municipal es podran destinar a allotjar treballadors de temporada.

Alcarràs podrà destinar enguany les 96 places de l’Alberg Municipal a atendre necessitats d’allotjament de persones treballadores de temporada del sector fructícola. Serà possible gràcies al lloguer de 8 mòduls prefabricats que permeten crear dins del mateix recinte 32 noves places d’allotjament separades que serviran per prevenir contagis i aïllar persones sense xarxa familiar i símptomes compatibles amb la Covid-19.

De tot plegat se n’ha informat aquest matí en la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat al Centre Cultural Municipal Lo Casino i ha permès la Policia Local i els altres cossos de seguretat presents al municipi analitzar l’evolució de la campanya fructícola des del punt de vista de la seguretat i constatar que la pandèmia ha generat una disminució de delictes i detencions al municipi i un increment de les infraccions administratives.

“La trobada ha servit per comunicar als cossos de seguretat que aquesta setmana s’iniciaran les vacunacions massives al nostre municipi, constatar que l’arribada de persones treballadores temporals ja comença i explicar que, enguany, tindrem les 96 places de l’Alberg a disposició del sector. Ho podem fer perquè tindrem també 32 places separades per l’aïllament de persones sense xarxa familiar que hagin de guardar quarantena gràcies al lloguer per 10.000 euros i durant cinc mesos de vuit mòduls prefabricats. Hem de ser curosos i extremar totes les precaucions per evitar situacions com les de l’any 2020. Ningú no vol nous confinaments al Segrià i tothom treballa de valent per garantir-ho. En aquesta campanya, hi ha molt en joc i farem tot el que calgui”, explica l’alcalde Jordi Janés.

 

Minven delictes i detencions

La reunió d’avui, a banda de per analitzar l’evolució de la campanya fructícola d’enguany des del punt de vista de la seguretat, ha servit també per donar a conèixer les dades relatives a l’exercici 2020 que, recopilades per la Policia Local, permeten descriure la situació de la vila pel que fa a la seguretat. Així, els delictes s’han reduït aquest darrer 2020 en un 20,8% en relació a l’any 2019 en passar dels 419 fins als 332. Per tipologies; les delictes contra el patrimoni baixen un 22,%, els delictes contra les persones, un 18,3%, els delictes contra la seguretat vial, un 9,4% i els robatoris amb força, un 36,8%. Les detencions registrades també es redueixen en un 30,4%,  les denúncies per tinença i consum d’estupefaents creixen de les 28 del 2019 fins a les 49 del 2020 i els accidents de trànsit també s’han reduït en passar dels 75 del 2019 als 52 de l’any 2020.

 

Creixen les infraccions administratives

D’altra banda, i en paral·lel, s’ha registrat un acusat increment de les infraccions administratives, les quals registren un increment del 344% que explica la pandèmia:

“Els delictes i les detencions baixen perquè la pandèmia redueix la mobilitat i l’activitat i les infraccions administratives creixen en aparèixer noves infraccions. 378 de les 556 denuncies administratives del 2020 es vinculen a infraccions vinculades a la Covid-19 i, mentrestant, les denúncies que tenen a veure amb el sistema de recollida Porta a Porta baixen de 91 a 57. També; i això té a veure igualment amb la pandèmia, que ha restringit el funcionament de bars i similars; les denúncies per consum de begudes alcohòliques a la via pública han passat de les 2 del 2019 a les 17 del 2020”, explica Jordi Janés.

Infolleida