Alcarràs agraeix a la Diputació de Lleida la simplificació administrativa que comporten els nous Plans de Cooperació Local

30/01/2024

El president Talarn ha visitat aquest matí l’Ajuntament d’Alcarràs i s’ha reunit amb l’alcalde i el tinent d’alcalde per parlar dels diferents plans econòmics de la Diputació de Lleida i com aquests poden facilitar el dia a dia del seu municipi

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest matí l’Ajuntament d’Alcarràs, acompanyat de la diputada d’igualtat, Sandra Marco. Talarn ha estat rebut per l’alcalde, Gerard Companys i el tinent d’alcalde, Jordi Castany, amb qui ha mantingut una reunió de treball.

Durant la reunió, s’ha posat damunt la taula el canvi de model de subvencions de la Diputació de Lleida, aprovat justament ahir pel Ple, amb la creació del Fons de Cooperació Municipal; el qual transforma els actuals plans econòmics per a despesa corrent i inversions destinats a ens locals, i els converteix en transferències. Així doncs, es preveu retallar més d’un any de tràmits perquè els consistoris puguin disposar dels diners amb més agilitat.

D’aquesta manera, Talarn els ha explicat que podran disposar dels diners que tenen assignats i fer-los servir per a tot allò que necessiten els seus municipis “de manera tan àgil que no caldrà que els ajuntaments justifiquin les transferències que els farà la Diputació de Lleida”.

L’alcalde Gerard Companys ha agraït aquesta nova manera de gestió dels ajuts que reben els municipis, “amb la qual esperem obtenir més celeritat en les tramitacions per a poder invertir els diners més ràpidament en aquelles despeses i inversions locals tan importants per als nostres municipis”.

Un cop finalitzada la reunió de treball, Companys i Castany han acompanyat el president de la Diputació de Lleida i la diputada d’Igualtat a visitar el nou edifici del Biolab Baix Segre, el qual està construït de manera totalment sostenible i amb un consum d’energia gairebé de zero.

 

Infolleida