Alcarràs activa un servei per eliminar plàstics acumulats a espais de l’entorn proper del casc urbà

12/02/2020

El consistori, dins de la seva tasca de conscienciació en favor de la cura del medi ambient i la millora de la imatge del terme, ha activat aquest mes de febrer un nou servei de neteja que actua en espais de l’entorn del nucli urbà als quals s’ha detectat acumulació de residus plàstics i altre tipus de brossa

Des d’aquest mes de febrer, l’Ajuntament d’Alcarràs ha activat un nou servei de neteja que actua a espais de l’entorn del nucli urbà on s’ha detectat acumulació de plàstics i brossa d’altres tipus. Aquests espais, principalment cunetes i àrees adjacents a vials que connecten el nucli urbà amb polígons o d’altres poblacions, no formen part de les àrees que són competència dels Serveis Municipals, però s’ha decidit actuar, destaca el regidor responsable de l’àrea i primer tinent d’Alcalde, Jordi Janés, “per responsabilitat i amb l’objectiu de millorar la imatge de la població i sensibilitzar els alcarrassins i alcarrassines en favor dels beneficis que comporta actuar de manera responsable també als espais no urbans del nostre terme. Actuem, a més a més, de manera proactiva i sense que hi hagi hagut queixes prèvies de ningú. Els plàstics retirats es destinaran al reciclatge”

 

De fet, i segons es recorda des de l’equip de Govern, la competència pel que fa a aquestes àrees correspon a altres administracions però; en vista que, com a altres municipis, les actuacions de neteja que es desenvolupen en ells són molt puntuals i espaiades en el temps, s’ha pres la decisió d’actuar i fer-ho a més a més destinant un operari municipal al qual es reubica, fet que no comporta una despesa addicional per les arques municipals.

 

La majoria dels residus que es localitzen en aquests espais periurbans als quals ara s’actua són de tipus plàstic, un material no biodegradable que, si no s’utilitza de manera adient, esdevé un problema ambiental.

 

“A Alcarràs ho tenim clar. Cal treballar en favor d’una consciència ambiental que implica un ús adequat dels materials plàstics no biodegradables. Nosaltres, a l’Ajuntament, hem eliminat els plàstics d’un sol ús i, a les festes locals, utilitzem sempre vasos i plats compostables. Si a tot plegat l’afegim el compromís amb el reciclatge que suposa el sistema de recollida de residus porta a porta i aquest nou servei que elimina els plàstics i altres residus acumulats a espais de l’entorn de la vila, és evident que, per nosaltres, el medi ambient i el futur de tots ens preocupa i ens ocupa”, explica Jordi Janés. El nou servei de neteja es mantindrà actiu fins que les circumstàncies dels espais als quals s’actua així ho facin necessari.

Infolleida