Alcarràs, a punt per acollir els millors pilots en la cinquena prova del Campionat del Món de Supermoto

13/09/2023

Tindrà lloc entre el 15 i el 17 de setembre, al Circuit d’Alcarràs, amb la participació de 80 pilots de 15 països de tot el món i de diversos pilots lleidatans

El diputat Òscar Martínez; l’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys; el responsable del Team Manager SGR Grau Racing, Àngel Grau, i el vigent campió del món de Supermoto i actual líder, Marc Reiner Shmid, han presentat aquest dimarts la prova del campionat del Món de Supermoto que se celebrarà al circuit d’Alcarràs entre els dies 15 i 17 de setembre en les categories: S1GP (màxima categoria), S4 (categories de base), i SMJ (pilots Júniors). També hi ha assistit el primer tinent d’alcalde d’Alcarràs, Jordi Castany.

 

Òscar Martínez ha volgut posar en valor l’esforç organitzatiu de part de tothom, des de les entitats esportives, clubs, federacions i institucions, com la Diputació de Lleida, “que fan possible que es pugui gaudir d’un esdeveniment d’aquesta nivell”.

 

Gerard Companys ha explicat, de la seva banda, que aquesta competició arrossega un ampli grup de seguidors i que això permet que els comerços d’Alcarràs, i l’economia del municipi, en general, se’n beneficiïn”.

 

Es tracta de la cinquena prova del Mundial que abans ja ha passat per Itàlia, Sardenya, Alemanya i Bulgària i està organitzada pel Moto Club Lleida i SGR Grau Racing. Àngel Grau ha recordat que en aquesta prova estaran presents els millors pilots del mundial i que, a part, es correrà el Campionat d’Europa, sense terra, a més de categories de promoció. En total prendran part 80 pilots de 15 països.

 

La competició comptarà amb els pilots del SGR Grau Racing; Tom Bessieres, Germain Vincenot, Julen Ávila, Max Serra i Alejandro Rodríguez, però tindrà les baixes de Diogo Moreira i Ferran Cardús, ambdós recuperat-se de sengles lesions. Pel que fa a la participació lleidatana destaca la presència d’Alejandro Plana, Marius Lita i Óscar Mocé.

 

En la seva intervenció, Marc Reiner ha afirmat que “el circuit d’Alcarràs és un dels millors del campionat perquè combina molt bé les zones d’asfalt i terra i s’han fet millores al circuit per fer-lo més atractiu”. També ha assenyalat en Lucas Hollbacher i Thomas Chareire els seus rivals més forts en aquest tram final de la competició.

 

El divendres dia 15 serà jornada d’entrenaments lliures; mentre que dissabte, dia 16, s’iniciarà amb més entrenaments lliures, entrenaments cronometrats i la disputa de les primeres mànigues. La competició clourà diumenge, dia 17 amb el warm up, i les segones i terceres mànigues.

 

A part de les tres categories principals, també es competirà en SM Legends, o sigui, pilots a partir de 14 anys amb motocicletes de 250cc en endavant; i en SM Legends Star, és a dir, pilots de més de 35 anys que algun cop han participat en proves del Mundial o del Supermoto de les Nacions.

 

L’SGR Grau Racing és un equip professional amb més de 10 anys d’experiència en l’alta competició amb base a Lleida, però present a tot el món. Actualment participa en les proves del Campionat d’Espanya i de França de Supermoto, el Mundial i altres proves internacionals.  Pel que fa a Àngel Grau, el seu Team Manager, és promotor de diverses proves i curses a Espanya a nivell internacional com el Mundial de Supermoto o el Supermoto de les Nacions.

 

Serà la quarta vegada que es disputa una cursa intercontinental al circuit d’Alcarràs, una instal·lació que es millora amb el pas del temps i que és tot un referent en els entrenaments setmanals per a pilots del Mundial de MotoGP o Superbikes, entre d’altres.

Infolleida