Albatàrrec es compromet amb el reciclatge

13/09/2018

El municipi s'uneix a la campanya #elfuturquevolem per augmentar els índexs de reciclatge i reduïr el malbaratament alimentari

Albatàrrec és un dels municipis de Catalunya que encapçalen els rànquings de contaminació. Abans de la implantació de les illes de contenidors, es segregava  només el 20% dels residus generats, o el que és el mateix: 8 de cada 10 bosses acabaven a l’abocador comarcal de Montoliu de Lleida. En els últims mesos la tendència s’està revertint gràcies al nou sistema de recollida selectiva i les tasques de sensibilització a la ciutadania.

Ara, l’Ajuntament es suma a la campanya #elfuturquevolem. Una campanya de sensibilització conjunta amb els municipis d’Aitona, Alcoletge, Alpicat, Benavent, Rosselló i Torrefarrera, destinada tant per a la ciutadania com per als grans generadors de residus, amb l’objectiu d’ augmentar el reciclatge i reduïr el malbaratament alimentari.

La fita que s’ha proposat l’Ajuntament és arribar a superar els objectius europeus del 60% de reciclatge al 2020 i a la vegada intentar situar-se per sobre de la mitja catalana.

Joan Llompart