Albatàrrec commemora el centenari de la tragèdia de Butsènit, on van morir 33 persones ofegades al bolcar una barca al riu Segre

19/06/2021

Les víctimes foren veïns i veïnes dels pobles d'Alcanó, Alfés, Montoliu de Lleida, Sudanell, Torres de Segre, Soses, Alcarràs, Albatàrrec i la mateixa partida de Butsènit de Lleida.

L’Associació cultural Àgora d’Albatàrrec organitza tot un seguit d’actes en commemoració del centenari de l’accident del pas de barca de Butsènit de l’11 de setembre de 1921, quan 33 persones van morir ofegades al bolcar l'embarcació amb la que creuaven el riu Segre per tornar als seus respectius municipis després d'assistir a l'Aplec de Butsènit. Les víctimes foren veïns i veïnes dels pobles d'Alcanó, Alfés, Montoliu de Lleida, Sudanell, Torres de Segre, Soses, Alcarràs, Albatàrrec i la partida de Butsènit de Lleida.
Aquest centenari ens parla del riu Segre, de la relació entre ell i les persones del seu voltant, dels usos que ancestralment s’ha donat al riu, del riu com a frontera, o com a via de pas, com a mur infranquejable i com a carrer dels termes municipals.
Activitats programades:
- Dilluns 21 de juny al diumenge 27 de juny, Exposició "El Segre: la memòria d'un riu", Sala 2º Pis Ajuntament Albatàrrec.
- Dilluns 21 de juny a les 20:00 xerrada "Visió transversal dels regadius i rius de Lleida" a càrrec de l’Ignasi Servià, Sala 2º Pis Ajuntament Albatàrrec amb inscripció prèvia.
Us podeu inscriure, a través del qüestionari https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdlKO6.../viewform o el telèfon de Àgora 611 29 77 70.
Infolleida