Al voltant de 15.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Fira de l'Oli de Maials

17/11/2019

Una fira que dona inici a la temporada d’oli d’oliva verge extra verd

Al voltant de 15.000 persones han visitat aquest cap de setmana la 22a edició de la Fira de l’oli de Maials. La cooperativa del poble, amb més de 100 anys d’història, ha venut una mitjana d’un litre d’oli d’oliva verge extra verd per cada visitant al certamen. La fira s’ha convertit així en un punt de sortida per la comercialització de l’oli nou.  

Una compra ineludible de la fira han estat les orelletes, cuinades per veïnes del poble i amb oli de la mateixa cooperativa. Diuen que només les fan dos cops a l’any. 

La fira també ha esdevingut un punt de referència per a un centenar d’expositors a l’hora de mostrar i vendre els seus productes de proximitat. També s’han programat visites per diferents espais de la localitat i el seu entorn.  

El certamen forma part del conjunt d’activitats del programa Camins d’Or Líquid, que organitza el Consell Comarcal del Segrià. El municipi d’Alfés serà el protagonista el proper diumenge amb un esmorzar popular i una visita guiada pels monuments més emblemàtics.

FIBRA ÒPTICA

En el marc de la fira, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat que en el termini de tres anys, el municipi de Maials comptarà amb fibra òptica. És un projecte en què la Generalitat col·labora juntament amb la Diputació de Lleida. 

Ricard Gómez