Ajuntaments del Segrià mostren el seu rebuig a la sentència del procés

15/10/2019

Arran de la sentència condemnatòria pels líders polítics i de les entitats civils del procés, diversos consistoris de la comarca han expressat el seu rebuig a la decisió.

A Aitona prop de 200 persones es van reunir a les dependències municipals per a condemnar la sentència del Procés. Aquest dimarts el consistori celebrarà un Ple municipal extraordinari per aprovar una moció en defensa del dret a l’autodeterminació i per a exigir l’amnistia dels líders independentistes empresonats.

A Alcarràs, l'Ajuntament va aprovar una moció en suport i solidaritat als condemnats i reclamant la seva immediata posada en llibertat.

Segons exposa l’alcalde Manel Ezquerra, la presó preventiva no ha ajudat a resoldre el conflicte i “creiem que aquesta condemna tampoc ho farà”. Així mateix, l’Equip de Govern també ha exposat que “la convivència i el respecte són fonamentals en qualsevol democràcia” i que “no es poden empresonar les idees”.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Alcarràs han reclamat a tots els responsables polítics que liderin un procés de diàleg i negociació per resoldre el conflicte.  

L’Ajuntament de Rosselló per la seva banda ha convocat un ple urgent per aquest dimarts, per aprovar una moció de rebuig a les condemnes.

Tanmateix, l'Ajuntament d'Almacelles ha convocat també per aquest dimarts un ple extraordinari per manifestar el seu rebuig i total disconformitat amb la sentència. Així mateix, dilluns, tan bon punt es va conèixer el contingut de la sentència, alguns ciutadans es van concentrar davant del Centre Cultural, lloc on es va habilitar el col·legi electoral el dia del referéndum d’autodeterminació de l’1-0 el 2017.

Infolleida