Aixequen des de dijous les restriccions per la Covid 19 als sis municipis del Baix Segre i a Lleida ciutat

14/09/2020

Els sis municipis del Baix Segre i Lleida ciutat, amb restriccions específiques per la Covid 19, deixaran d'aplicar-les a partir del 17 de setembre i passaran a complir les genèriques a tot Catalunya. En 19 municipis de la Noguera, en canvi, el Procicat ha anunciat que les renovarà almenys 7 dies més.

A partir de dijous, doncs, els bars i restaurants del Segrià ja podran superar el 50% de l'aforament i podran atendre clients a la barra. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no podran superar les 10 persones i hauran d'estar separades un metre i mig. També s'aixeca la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos tot i que es manté el tancament d'establiments a la una de la matinada.

Segons el Govern, el Procicat ha pres aquestes mesures tenint en compte la incidència de la Covid 19 i l'estat de la situació assistencial a les comarques de Lleida. El Comitè Tècnic del Procicat ha informat que no es renovarà la vigència de la RESOLUCIÓ SLT/2194/2020, de 9 de setembre, per la qual es prorrogaven determinades mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid 19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, que caducava a les 00.00 hores del dia 17 de setembre.

Així doncs, un cop entri en vigor aquesta decisió, i fins que cap altra resolució determini res diferent, a tots els municipis de la comarca del Segrià els seran d'aplicació només les resolucions d’abast general de tot Catalunya. 

El Procicat també ja informat que, en canvi, sí que es renovarà parcialment la vigència durant quinze dies de la RESOLUCIÓ SLT/2115/2020, de 31 d'agost, que caducava el dia 16 de setembre a les 00.00 hores, per als municipis de la Noguera als quals era d’aplicació, atesa la incidència encara alta de la Covid 19 en aquesta àrea territorial.

Aquest municipis són Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer.

ACN