Aitona i Tailàndia reforcen vincles

14/03/2019

Una delegació de l'ambaixada ha visitat aquest dimecres el mar de fruiters florits del Baix Segrià

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha rebut aquest dimecres 13 de març els representants de l’Ambaixada de Tailàndia, Samerjit Limlikit (consellera) i Natenapa Kongsri (encarregada de negocis), en una visita organitzada des de l’Ajuntament per a reforçar la col·laboració entre ambdues regions. L’acte també ha servit per posar en valor el vincle existent entre els pobles de Tailàndia i Aitona, units per la passió per la flor: en el cas de la regió d’Udon Thani, vinculada a la flor de lotus; i en el cas d’Aitona, a la flor del presseguer.
Samerjit Limlikit i Natenapa Kongsri han estat rebudes al Despatx d’Alcaldia, on han signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. Tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat fins a la Capella de Sant Gaietà. Allà han tingut lloc els parlaments, s’ha donat a conèixer el tercer volum de Gastrofruiturisme sobre ‘La cuina de la nectarina’ i l’exposició fotogràfica ‘Un mar de flors de lotus a Aitona’, que és oberta a tota la ciutadania i es pot visitar durant tot el mes de març. I el colofó final de la jornada ha estat la visita als camps de presseguers florits.

La visita aquesta setmana de la delegació tailandesa –gestada durant la sessió de treball que l’Ajuntament i l’ambaixada del país asiàtic varen mantenir durant el mes de gener a FITUR- se suma a la realitzada l’any 2018 pel cònsol del Japó a Barcelona, el senyor Takashi Fushigami. Una visita, la del cònsol japonès, que va anar acompanyada l’any passat de la celebració a Aitona, per primer cop, del hanami japonès; una tradició molt arrelada al Japó que consisteix a gaudir de la floració amb un banquet sota les flors del cirerer, el sakura. En aquest cas, es van canviar les flors del cirerer per les del presseguer. Aitona, però, no només comparteix amb el Japó la passió per la flor; sinó que amb la regió tailandesa d’Udon Thani també existeix un vincle directe relacionat amb la floració. Així, tant Aitona com Udon Thani queden inundades per un mar de color rosa mercè de la flor del presseguer (en el cas d’Aitona) i de la flor del lotus (en el cas d’Udon Thani). Un paisatge privilegiat, ple de simbolisme, que és el gran protagonista de la mostra ‘Un mar de flors de lotus a Aitona’ que es pot visitar aquests dies a la vila.
InfoLleida