Aitona es dotarà amb un Pla Local de Seguretat Viària

18/06/2020

Amb el desplegament del PLSV a Aitona es pretenen aplicar mesures concretes, tant correctores com preventives, per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal.

L’Ajuntament d’Aitona i el Servei Català de Trànsit (SCT) han formalitzat aquest mes de juny un conveni de col·laboració per a la redacció d’un Pla Local de Seguretat Viària (PLSV). La signatura de l’acord ha anat a càrrec de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; i de Juli Gendrau, director del SCT.

El PLSV recollirà les actuacions prioritàries a aplicar al municipi amb l’objectiu de reduir els accidents i la sinistralitat a la xarxa viària urbana d’Aitona i augmentar la seguretat viària. En aquest sentit, Rosa Pujol, afirma que “Aitona és un exemple en baixa sinistralitat” i avança que “aquest pla ens ajudarà a millorar la visibilitat, els accessos, la mobilitat i la seguretat als nostres carrers”. Així, el PLSV tindrà en compte els trets bàsics i característiques d’Aitona.

El conveni de col·laboració entre el consistori i el SCT té una vigència de quatre anys.

Finalitzen les obres de pavimentació d’un tram del carrer Pare Palau

Un dels principals vials del municipi que es veurà afectat per les mesures incloses en el PLSV serà el carrer Pare Palau, que des de fa uns dies ja llueix una nova fisonomia després dels treballs d’arranjament que l’Ajuntament hi ha dut a terme per tal de millorar les infraestructures i instal·lacions de serveis. L’actuació s’ha executat en el tram entre els carrers Molí i Major, on s’hi han resolt els sots en el paviment i les filtracions d’aigua que malmetien el vial.

Així, el Pla Local de Seguretat Viària redactat pel Servei Català de Trànsit implicarà, entre d’altres, un canvi de sentit al carrer Pare Palau, que passarà a ser d’un únic sentit en direcció a Seròs amb l’objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat en aquesta arteria central de la vila.

Infolleida