Aitona endureix el confinament per Cap d'Any davant l'augment de casos de Covid 19 al poble

30/12/2020

L’Ajuntament recomana fer trobades d’una única bombolla de convivència i d’un màxim de 6 persones i no sortir de casa a partir de les 22,00h.

Al llarg dels darrers dies ja s’han detectat a Aitona els primers casos positius de Covid-19 després de les festes de Nadal. Una circumstància gens volguda, que ens recorda que el coronavirus no ha marxat i que encara és ben present, i que empeny el consistori a demanar aquest 31 de desembre, a tots els aitonencs i aitonenques, un nou exercici de seny i de responsabilitat individual i col·lectiva durant la nit de Cap d’Any per a garantir el benestar de totes les famílies i persones del poble.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que la Nit de Cap d’Any -sobretot, entre els més joves- “cal extremar les precaucions i complir totes les mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar la propagació de la pandèmia i vetllar pel benestar dels nostres familiars, amics i persones més vulnerables. Fins al moment, Aitona ha estat un exemple de com fer bé les coses. I ara no podem posar en risc tots els avenços que hem assolit gràcies als vostres sacrificis i treball”

En la mateixa línia, la batlle aitonenca explica que “com a Ajuntamentvolem anar un pas més enllà i volem endurir les recomanacions sobre les mesuresque ha establert la Generalitat, conscients que poden resultar insuficients en el context epidemiològic actual per a evitar nous casos positius de Covid-19 i per a reduir la pressió assistencial tan alta que hi ha en aquests moments als centres hospitalaris d’arreu del país”.

 

Així, la Nit de Cap d’Any l’Ajuntament d’Aitona recomana seguir les següents mesures:

 

  • Si bé la Generalitat permet pel 31 de desembre trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones, des de l’Ajuntament us recomanem fer trobades d’una única bombolla de convivència i d’un màxim de 6 persones.
  • Si bé el PROCICAT estableix el confinament nocturn a partir de les 01 h, des de l’Ajuntament us recomanem restringir la mobilitat nocturna fora de casa a partir de les 22 h.
  • Limitar la mobilitat i desplaçar-se només per a causes urgents, de necessitat o justificades.
Infolleida