'Aitona batega en rosa', l'edició més digital de la campanya de Fruiturisme 2021

25/02/2021

Enguany no oferirà visites guiades i aproparà la màgia de la floració dels arbres fruiters a través de les xarxes socials i dels canals digitals.

Amb el lema ‘Aitona batega en rosa’, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la nova campanya de Fruiturisme 2021 que no oferirà visites guiades i aproparà la màgia de la floració dels arbres fruiters a través de les xarxes socials i dels canals digitals.

Enmig de camps de presseguers en flor, aquest dimecres, 24 de febrer, Fruiturisme ha presentat la nova campanya "Aitona batega en rosa". I és que la natura no s’atura i Aitona torna a bategar en rosa amb un nou espectacle visual gràcies a la nova temporada de floració dels camps de presseguers. 

Enguany, les restriccions per fer front a la pandèmia de la Covid-19 han obligat l’organització a traslladar l’experiència als canals digitals. Així ho ha explicat en roda de premsa l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol: “hem estat treballant en diferents escenaris segons l’evolució de la pandèmia, però, a causa de les restriccions actuals, hem decidit explicar i ensenyar el nostre paisatge a través de les xarxes socials, Instagram i Twitter, i de les webs de Fruiturisme i de l’Ajuntament d’Aitona”

Sense visites guiades

La nova temporada de la flor d’aquest any serà del 25 de febrer al 14 de març. L’alcaldessa d’Aitona ha fet una crida a la responsabilitat de les persones i ha remarcat que no s’oferiran visites guiades: “primer és la salut” i “no volem exposar ni els nostres guies ni els nostres pagesos, ni tampoc els visitants”. Tot i això, Rosa Pujol ha afegit que “tenim clar que no podem prohibir les visites per lliure, ja que entenem que la gent té moltes ganes de veure el paisatge i la natura”.

En aquest sentit, Pujol ha explicat que des del consistori “controlarem que es compleixen les restriccions i les mesures sanitàries” i es tancaran alguns accessos a les finques privades per evitar aglomeracions.

Punt d’informació al pavelló esportiu

L’Ajuntament d’Aitona posa a disposició del visitant que vingui per lliure un Punt d’Informació al costat del Pavelló Poliesportiu del municipi que estarà obert des d’aquest divendres, 26 de febrer, fins al diumenge, 14 de març.

L’horari d’aquest punt informatiu serà de dilluns a divendres de les 10 a les 13.30 hores i de les 15 a les 14.30 hores. Els caps de setmana obrirà de 10 a 17.30 hores.

En ell s’explicaran les rutes a peu que es poden fer per lliure com la Ruta de l’arbre fruiter i la Ruta de Serra Brisa. Així mateix, hi haurà dues empreses que oferiran la possibilitat de fer un passeig en bicicleta per l’entorn natural d’Aitona.

 

Continua la iniciativa per apadrinar un arbre fruiter

En roda de premsa, l’alcaldessa d’Aitona també ha exposat que es continua amb la campanya per apadrinar un arbre fruiter: “potenciarem la marca ‘Fruita d’Aitona’ i l’apadrinament de l’arbre fruiter i la fruita de proximitat com a mostra de suport als nostres pagesos”.

Cal recordar que les persones interessades a participar en la iniciativa, han de registrar-se a la pàgina web http://www.aitonaapadrinamentfruita.com/ amb les seves dades personals i seleccionar, a banda de la modalitat d’apadrinament, el tipus de presseguer que volen, a escollir entre nectarina, préssec roig o paraguaio.

Infolleida