Aitona acollirà aquest cap de setmana la segona prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló

04/05/2022

Les entrades anticipades es posaran a la venda els dies 3 i 5 de maig a l’entrada del Pavelló Poliesportiu, de 19.30 a 21 h. També es poden comprar entrades a l’Ajuntament i a la perruqueria “Eva”. El preu anticipat per dia és de 5€ i el del cap de setmana 10€ per dia.

El Pavelló Poliesportiu d’Aitona acollirà aquest cap de setmana, dissabte 7 i diumenge 8 de maig, la segona prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i del CECA.

Durant la cita hi haurà ball single, ball esportiu, dansa coreogràfica, sincro duo i grups i és previst que duran els dos dies el municipi rebi la visita d’unes 2.000 persones que prendran part i gaudiran d’aquest esdeveniment esportiu de primer nivell.

Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, fa una crida als veïns i veïnes a venir a gaudir en directe d’aquest esdeveniment i posa en valor que “es tracta d’una competició inèdita al nostre poble. Aitona acollirà aquest campionat per primer cop i durant dos dies podrem veure a ballarins i ballarines de primer nivell que ens oferiran uns balls espectaculars. Poder ser la seu d’aquest esdeveniment és una oportunitat única per a seguir promocionant el nostre municipi i tots els seus actius arreu del país”.

Dissabte 7 de maig, de 08 a 00 h, participaran en la competició 125 parells, 35 balladores en modalitat single i 10 grups coreogràfics. I diumenge dia 8, de 08 a 00 h, hi prendran part 130 parelles, 40 balladores en modalitat single i 7 grups coreogràfics. Tot plegat, sota la supervisió de 10 jutges vinguts d’arreu de l’Estat espanyol.

Entre els esportistes que participaran en el Campionat Fruiturisme d’Aitona destaquen Josep Alvárez Tarrago i Viktoria Koval, campions estatals de balls esportius estàndard sub-21; i David Berenguer i Diana Poskurina, tercers classificats d’Espanya del grup “Adulto Latino”.

Les entrades anticipades es posaran a la venda els dies 3 i 5 de maig a l’entrada del Pavelló Poliesportiu, de 19.30 a 21 h. També es poden comprar entrades a l’Ajuntament i a la perruqueria “Eva”. El preu anticipat per dia és de 5€ i el del cap de setmana 10€ per dia.

 

Prèviament, el 12 i 13 de febrer, es va celebrar a Alcarràs la primera prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló. En aquest sentit, la competició consta d’unes 5 o 6 proves puntuables per cada comunitat autònoma. En cada prova puntuable hi pot haver fins a 30 classificacions. El Campionat d’Espanya de “Balls Latinos” serà a Galicia el juny del 2022; i encara està per a definir la data del campionat d’estàndards. Per poder participar al campionat d’Espanya s’ha de haver participat en un mínim de 6 proves puntuables.

 

Infolleida