Adeu a 44 anys de peatge

31/08/2021

Els municipis continuen reclamant el desdoblament de la N-240, un impost per explotar terrenys municipals i entrades i sortides a les localitats que no en tenen

Els 10.000 cotxes que circulen diàriament entre Soses i El Vendrell deixaran de pagar peatge després de 44 anys. Un fet que farà augmentar el trànsit en aquesta via i més tenint en compte que la Generalitat ha ampliat fins a Lleida la desviació obligatòria dels camions cap a l’AP2 arran d’aquest alliberament. Fins ara, aquesta norma només estava en vigor des de Les Borges fins a Montblanc. Pel que fa als municipis afectats per aquest alliberament, les reclamacions són vàries:

- Continuen demanant, per una banda, el desdoblament de la N-240 entre Lleida i Les Borges Blanques ja que consideren que molts vehicles continuaran utilitzant aquesta via, que té un dels índexs de sinistralitat més alts aquí a les comarques de Lleida.

- Alguns municipis també demanen una entrada i sortida a la seva localitat, la qual cosa permetria la implantació de teixit empresarial.

- Per últim, també reclamen una compensació econòmica al perdre l’impost que Abertis pagava als pobles pel qual circulava l’autopista. En alguns casos suposava fins a un 9% del pressupost municipal.
RICARD GÓMEZ PUIG