Activen l'emergència per plaga de conills a gairebé tot el pla de Lleida

03/04/2024

Inclou una superfície de 5.194 hectàrees, el triple que la de l'any passat | Durarà fins a l'abril del 2025 i estableix com a objectiu capturar més de 300.000 exemplars

La Generalitat ha activat de nou l’emergència cinegètica per la plaga de conills que danya cultius a les comarques del pla de Lleida, segons avança Raúl Ramírez a SEGRE. Es va posar en marxa ahir amb la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat, es prolongarà fins al 30 d’abril del 2025 i estableix com a objectiu inicial capturar més de 300.000 exemplars per frenar la proliferació d’aquesta espècie. En aquesta ocasió abasta una superfície molt superior a l’anterior: un total de 5.194 quilòmetres quadrats, davant els 1.889 de la del 2023. Aquesta extensió inclou gairebé la totalitat del Segrià, les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra. 

Els responsables dels vedats amb objectiu de captures hauran de comunicar quants conills abaten cada mes a la Generalitat. També els agricultors afectats per danys podran comunicar-los a l’administració per organitzar accions per reduir la plaga.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida