700 participants a la 6ª Volta al Pantà d'Utxesa

24/02/2019

La Volta al pantà d’Utxesa ha celebrat aquest diumenge la seva sisena edició, en la que novament ha fet el ple, amb 700 participants (150 infantils i 550 a les curses), una xifra rècord, i triomfs de Sancho Ayala i Ariadna Jofre a la prova llarga i de Sergi Nunes i Mònica Martínez a la distància curta, ambdues puntuables per a la Lliga Ponent. A més, la cita ha estrenat la modalitat de cursa amb cotxets de nadons, que ha tingut com a vencedors Marc Bergés i Raki Garsaball. En aquesta sisena edició, es mantenia un recorregut de perfil suau, adequat a tot tipus de participants.

A la cursa llarga, de 10 kilòmetres de recorregut, en homes Sancho Ayala (Fondistes Solsonès) s’ha imposat amb un temps de 33.57, clarament millor que els registres dels seus companys de podi: Óscar Balsells (AE Ekke), segon amb 35.55, i Alejandro Renales (Clos Pons Thai Runners), tercer amb 36.04. Cal destacar també el quart lloc de Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners), vigent campió de la Lliga Ponent en els 5 kilòmetres, i el paper de Josep Doménech (Docu Lleida), que ha fet un temps de 37.36 en cadira de rodes. Pel que fa a les dones, la independent Ariadna Jofre ha guanyat amb un crono de 41.51 seguida de l’actual campiona de la Lliga Ponent, Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), segon amb 42.31, i de Roser Xipell (Corre i Vola), tercera amb 43.37.

Pel que fa a la prova curta, sobre un recorregut de 6,5 kilòmetres, el millor en homes ha estat Sergi Nunes (Runners Balaguer) amb 23.37, pel davant d’Óscar Aran (Maiparem Alcarràs), segon amb 24.08, i de Gilbert Sanz (Runners Balaguer), tercer amb 24.22. En l’apartat femení, Mònica Martínez (Clos Pons Thai Runners) ha vençut amb un temps de 27.03 pel davant de Mari Sanfeliu (Xafatolls), segona amb 27.43, i d’Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 28.49.

Quan a la cursa de cotxets, la Volta a Utxesa ha estat pionera, ja que era el primer cop que se celebrava a Ponent. Ha tingut un recorregut idèntic al de la prova atlètica curta i un total de 14 participants. En homes s’ha imposat Marc Bergés (Club Triatló Prosan) amb 27.49 pel davant dels independents Jordi Clarisó (27.50) i Francesc Lloveras (28.04), mentre que en dones les dos millors han estat Raki Garsaball (Clos Pons Thai Runners) amb 31.48 i la independent Neus Mascarilla amb 38.40. Cal dir que els participants podien córrer amb el seu propi cotxet o fer-ho en alguns dels Bugaboo Runner cedits per la firma patrocinadora, Font Puericultura. Els infants havien de tenir de 9 a 36 mesos o/i un màxim de 15 kilos de pes.

InfoLleida