5.000 espectadors al 2n MotorShow Torrefarrera

17/03/2019

Aquest dissabte, més de 5.000 persones s’han aplegat al 2n MotorShow Torrefarrera per veure l’exhibició al volant dels vint-i-tres pilots de les Terres de Ponent i corredors del campionat estatal Open Slalom Drift seleccionats per participar en aquesta edició.

Durant tot el dia, el circuit delimitat als carrers del polígon industrial de la localitat ha estat l'escenari d'aquest espectacle del motor, que consisteix a derrapar de manera controlada a altes velocitats, sense competir contra el rellotge sinó per estils, habilitat i destresa.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Torrefarrera, Albert Roig, ha explicat que “l’èxit de la primera edició ha fet que tornem a apostar enguany per aquesta modalitat del món del motor, poc coneguda per la majoria, però que és realment espectacular”. “La iniciativa ens va arribar l’any passat de la mà de Jose Filló, veí de Torrefarrera i pilot semiprofessional de drift, que ens va proposar organitzar una exhibició d’aquest esport a la localitat i de seguida ens hi vam sumar”, ha ressaltat Roig.

Torrefarrera aposta per la promoció de l’esport en totes les modalitats. “Comptem amb un complex esportiu de primer nivell, amb una activitat constant, i la celebració d’altres esdeveniments, com aquest que acull avui el polígon industrial, ofereixen l’oportunitat als veïns i veïnes de viure l’esport des d’un altre vessant”, ha afegit Roig.

Enric Casanovas, regidor de Promoció Econòmica, ha destacat que “aquests esdeveniments i molts altres que organitzem al Parc Empresarial, ens ajuden a dinamitzar i donar a conèixer Torrefarrera arreu”.

Fins a les 19.00 hores, els cotxes de drift seguiran oferint espectacle a Torrefarrera. Des de l’organització s’espera superar el nombre d’espectadors que es van congregar l’any passat, prop de 5.000, ja que les condicions meteorològiques són favorables i hi ha un públic molt fidel a aquest tipus de certamen. Jose Filló, membre de l’organització i veí de Torrefarrera, ha destacat que “els pilots estan molt satisfets amb el traçat d’enguany, que els permet exhibir velocitat i destresa al volant” i ha recordat que “els beneficis que s’aconsegueixin seran per a una causa benèfica, la lluita d’una petita per trobar tractament a la seva malaltia de les considerades rares, el CDKL5”

L'entrada per veure l'espectacle era gratuïta. Els més agosarats, han pogut gaudir de l'experiència com a copilots en un cotxe de drift d'alta competició. Els beneficis d’aquesta activitat es donaran a la família de Martina Garcia, nena afectada de CDKL5, una malaltia minoritària que es basa en un trastorn genètic lligat al cromosoma X.

Al 2n MotorShow Torrefarrera s’han donat cita els pilots de drift: Joan Caballer, Xavi Caballer, Jose Maria Filló, Juanjose Mimbrero, Rubén Martín, Baltasar Villaverde, Marc Huertes, Osvaldo Vedia, Xus Carrasco, Javier Reyes, Marc Baila, David Blanca, Alicia Rodríguez, Óscar López, Arnau Serrabou, Aitor Llevot, Juan Valverde, Joaquim Jiménez, Reidier Guzmán, Carlos Mariño i Mustafa Bourhaiel.

InfoLleida