30 persones d’Almacelles es beneficiaran del programa d’inserció laboral impulsat per l’Ajuntament i Prosec

23/11/2022

El consistori i l’associació signaran un conveni per un any per “ajudar almacellenques i almacellencs en risc d’exclusió social o que ja reben la renda garantida”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart

Un total de 30 persones d’Almacelles es podran beneficiar del Programa d’inserció laboral ‘Mais’, una iniciativa per ajudar a trobar feina a les persones amb risc d’exclusió social i també les destinatàries de la renda garantida de ciutadana. L’Ajuntament i l’Associació Prosec signaran un conveni per endegar aquest projecte i, així, “es proposarà un pla d’acció personalitzat en cada cas i assessorat per professionals a l’abast de totes les persones que estiguin sense feina i vivint una situació difícil, per oferir igualtat d’oportunitats a les almacellenques i almacellencs”, afirma l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

La junta de govern del consistori almacellenc ha donat llum verda aquest dimarts a la formalització del conveni amb l’ONG qui desenvoluparà “itineraris personalitzats d’orientació laboral i formació amb la finalitat de millorar l’accés al mercat laboral de les persones que participin en el programa”, detalla l’alcaldessa.

“Per aconseguir la inserció laboral de les persones en situació d’atur de llarga durada és vital que actualitzin les seves competències i habilitats o que aprenguin nous oficis i amb el programa ‘Mais’ aquestes persones reben formació, fan pràctiques a empreses i se’ls prepara i assessora per a processos de selecció en empreses del territori”, detalla Olivart.

Estudi de necessitats del municipi

L’acord que subscriuran el consistori i Prosec també estableix que l’associació farà un estudi prospectiu de les necessitats d’Almacelles i contactarà amb les empreses del territori per establir ponts de col·laboració entre les seves necessitats de contractació i les persones aturades que necessiten treballar. La vigència del conveni per a dur a terme totes aquestes accions socials serà d’un any.

Infolleida