200 professionals al Fòrum del préssec i la nectarina d'Alcarràs

24/05/2018

El sector fructícola de Lleida busca nous mercats per introduir la fruita d’aigua que baixa en producció per les males condicions climatològiques. Se n’ha parlat al 22è Fòrum del préssec i la nectarina que any més ha acollit Alcarràs. També s’ha exposat la previsió de collita a nivell europeu que baixa un 8%, la meitat que a Lleida i a Catalunya. 

Els darrers quatre anys s'han consumit 80 milions de quilos menys de fruita. Davant aquestes dades preocupants, les empreses estudien innovar per oferir més varietat i explorar nous mercats. Exportacions de llarg recorregut a països com Brasil o Xina són complicades pel que fa a la fruita d'aigua perquè és pot malmetre i per aquest motiu, les principals negociacions ara es centren en territori proper com Alemanya, el destí principal.

Igual que a Lleida i Catalunya, la producció de préssec i nectarina ha baixat de manera generalitzada a tot Europa a excepció de Grècia que ha comptat amb millors condicions climàtiques. Es parla d'una estimació de collita de més de 3 milions i mig de tones el que representa un 8% menys que l'any anterior. França i Itàlia també van a la baixa al igual que Espanya. Catalunya a més, porta una setmana de retard en la recol•lecció en varietats primerenques fet que no preocupa perquè Murcia està obrint mercat amb preus equilibrats i això ens facilitarà una bona comercialització.


Núria Sirvent (Lleida TV)