Més de 400 figures al pessebre d’Almenar

18/12/2017

El muntatge, que ha elaborat Paco Muñoz en el decurs dels darrers 19 anys, inclou 8 escenes i més de 400 figures.

Més de 400 figures (inclosos 20 animals diferent), 8 escenes, 50 edificis i més de 5.000 hores de treball són algunes de les xifres que reflecteixen l’espectacularitat del Pessebre Monumental d’Alumenar, inaugurat aquest cap de setmana per l’alcaldessa del municipi, Teresa Malla, en un acte festiu que ha aplegat un nodrit grup de veïns i veïnes de la població.

Es tracta d’un gran muntatge, elaborat al llarg de quasi dues dècades pel veí Francesc Muñoz, i que “constitueix una obra sensacional i una de les joies menys conegudes d’Almenar, que pot esdevenir fins i tot un reclam turístic”, segons l’alcaldessa.

El pessebre, que cada any creix amb la incorporació de nous elements, està situat en uns baixos a l’anomenada Casa Melcior, al centre del poble, “en un espai que abans estava ocupat precismanet per un pessebre de veritat”, segons explica el mateix artista, Francesc Muñoz.

Francesc Muñoz va iniciar la construcció del Belem l'any 1998 en col·laboració amb els veïns Marisa Olves i Josep Maria Manzanares, aquest últim ja desaparegut, i després de tres anys va continuar el projecte en solitari. El creador calcula que li ha dedicat unes 300 hores/l'any durant les darreres dues dècades. La iniciativa també ha suposat una forta inversió econòmica, ja que moltes figures poden arribar a costar 200 euros, i el conjunt del Naixement ja en val 500. Paco calcula que "només enguany hi he destinat a prop de 1.000 euros".

La inauguració ha tingut lloc a la placeta annexa a Casa Melcior (carrer Solà), amb presència de diversos regidors del Consistori, i ha inclòs una cantada d'havaneres a càrrec de l'Aula Municipal de Música d'Almenar i una  torronada popular.

Infolleida