Fruiturisme es prepara per la campanya de la flor del 2018

29/11/2017

Els pagesos i les guies locals d’Aitona es preparen per rebre als turistes el pròxim mes de març

L’Ajuntament d’Aitona, amb l’organització de la Fundació Paco Puerto, ha impartit durant tot el mes de novembre el curs sectorial Eines pel Guia turístic. La formació està dirigida a totes aquelles persones interessades a exercir de guies turístics de Fruiturisme.

Entre pagesos i guies locals hi han assistit un total de 20 aitonencs i aitonenques, destacant com a novetat la incorporació de sis persones que han conegut la filosofia i el tarannà del projecte Fruiturisme per primera vegada.

El curs, de 30 hores de durada, s’ha desenvolupat entre classes teòriques i pràctiques que s’han realitzat tant als camps de presseguers com als espais patrimonials del municipi d’Aitona. Bea Obis, llicenciada en Turisme, Màster en Màrqueting d'Atenció al Client en l'Àmbit Turístic i Màster en Direcció Hotelera, ha estat la professora que ha impartit les classes.

A través d'aquesta formació, l’alumnat adquireix eines i estratègies per fer de guies turístics, practicant habilitats comunicatives, llenguatge no verbal, capacitats d’empatia vers els turistes i preparació de discursos, entre d’altres.

Aquest curs és una de les primeres accions que es realitzen des de Fruiturisme per preparar la pròxima temporada de visites als camps de flors dels presseguers, que s’inicia el mes de març. “Aquestes formacions prèvies són imprescindibles perquè els permeten adquirir les habilitats i les eines necessàries per fer de guies turístics”, explica l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

Segons l’alcaldessa, el fet que tots els guies que han realitzat el curs siguin aitonencs i aitonenques “reforça la idea que Fruiturisme és un projecte plenament arrelat entre els veïns i veïnes del municipi i que compta amb la implicació i el suport de la gent d’Aitona”.
InfoLleida