El passat reviu a Alcoletge amb el certamen Epistolae

02/05/2024

10 anys fomentant la creativitat a través de la història

L'Ajuntament d'Alcoletge i el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil - Front del Segre celebren la desena edició del concurs literari Epistolae. Aquest certamen, que fomenta la creativitat literària ambientada en la Guerra Civil Espanyola, ha tancat el període d’entrega d’exemplars aquesta setmana amb un rècord de participació.

 

El concurs, que convida a participants a presentar relats en forma de carta, ha rebut un total de 56 obres repartides en dues categories: absoluta i juvenil. La categoria absoluta ha comptat amb 12 participants mentre que la juvenil, destinada a joves d'entre 15 i 17 anys, ha tingut 44 participants, demostrant un creixement destacable respecte a edicions anteriors.

 

Enguany, hem observat una implicació remarcable d'entitats educatives com l’IES de la Caparrella de Lleida, que participa de manera recurrent, així com la nova incorporació de l’Institut Escola Renaixença d’Hostalets de Pierola. Aquest fet reafirma el compromís i l’interès dels centres per aquesta iniciativa cultural.

 

El certamen ha aconseguit atreure l'interès de participants de diferents localitats a banda de Lleida, com Barcelona, Sabadell, Fraga, i més enllà, inclús de la província de València. Això subratlla l'abast i la importància creixent del concurs en l'àmbit cultural català i nacional.

 

L’Ajuntament d’Alcoletge es compromet a editar un llibre que reculli les obres finalistes i guanyadores de cada categoria, perpetuant així les veus i les narratives del nostre passat a través de la literatura.

Infolleida