Millores en les eslgésies a Aitona i La Granja d'Escarp

11/01/2018

L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat els treballs d’arranjament de la façana de l’Església de Sant Gaietà, una de les edificacions més emblemàtiques de la localitat i una de les parades obligades en les rutes de Fruiturisme.

Les actuacions contemplen el saneig de la façana, feta de pedra i totxo ceràmic, i la neteja de l’estructura mitjançant un sorrejat a pressió.

Les obres han estat finançades gràcies a un ajut de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i està previst acabin a mitjans de febrer.

On ja han acabat les obres de remodelació de l’ésglésia és a La Granja d’Escarp. En aquest cas l’edifici no és de titularitat municipal sinó del Bisbat, que ha assumit els 90.000 euros del cost de les obres. Unes obres necessàries tenint en compte el mal estat en què es trobaven els canyissos i la fusta que sostenien la coberta del temple. Feia uns 15 anys que a l’Església no s’hi feien treballs de rehabilitació.

Aquesta última actuació ha durat 9 mesos en els quals el consistori ha hagut d’habilitar diversos espais alternatius per celebrar els oficis. Aquesta passada setmana però, amb els treballs ja acabats, s’ha recuperat la normalitat.

Joan Llompart