Dante seguirà a l'alcaldia de Gimenells mentre no hi hagi moció de censura

29/12/2017

En el ple extraordinari s'ha aprovat una reducció del 30% del salari de l'alcalde

El ple extraordinari de Gimenells ha aprovat la reducció en un 30% del salari de l'alcalde, Dante Pérez així com la redistribució d'aquests diners entre els regidors que conformen l'equip de govern. El ple ha estat convocat a petició dels edils de Candidatura de Progrés, un grup vinculat al PSC, del qual l'alcalde en formava part abans de trencar amb la formació per presentar-se a les llistes del Partit Popular a les eleccions del Parlament de Catalunya.

En una sessió tensa, marcada pels retrets entre Dante Pèrez i l'ex-alcalde Albert Aldavert del PDECAT, els regidors han demanat la dimissió de l'alcalde. Una dimissió que només es produirà en cas que hi hagi una moció de censura.

El ple ha servit també per fer efectiva la marxa d'un regidor de Candidatura de Progrés que va dimitir en protesta pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155. Això permet iniciar els tràmits perquè un altre membre del grup el rellevi. Precisament el nou edil, podria forçar la dimissió de l'alcalde en cas de moció de censura si entra com a regidor no adscrit, ja que els vots de l'equip de govern no es compten i el PDECAT compta amb 4 regidors, un menys dels necessaris per assolir la majoria.
Joan Llompart