Raúl Butaci i Adriana Daza, guanyadors de la cursa de muntanya Tossals d’Almatret

03/09/2017

S’ha disputat sobre un recorregut de 20 quilòmetres en la que ha estat la represa del circuit Trail Running Sèries Lleida després de l’aturada de l’estiu

El Club Ciclista i Excursionista d’Almatret ha organitzat avui la Cursa de Muntanya Tossals d’Almatret, prova de les Trail Running Sèries Lleida, que enguany ha arribat a la seva 6a edició. La cita ha tingut com a guanyadors de la trail de 20 quilòmetres, Raúl Butaci i Adriana Daza. La jornada, que ha suposat la represa del circuit després de l’autorada de l’estiu, també ha inclòs una marxa no competitiva i no cronometrada de 10 quilòmetres. En total s’hi han aplaegat uns 200 participants.

Sobre un recorregut molt atractiu i de gran bellesa que ha transcorregut per l'espai d'interès natural dels Tossals d'Almatret, amb vistes al riu Ebre, de 20 kilòmetres i amb 685 metres de desnivell positiu, en homes el més ràpid ha estat Raúl Butaci (AA Xafatolls), amb un temps d’1.36.48, seguit de Jordi Malla (CE Rocko Almenar), segon amb 1.41.06, i de Josep Maria Segura (Team Blue Motors), tercer amb 1.41.22.

Pel que fa a les dones, la independent Adriana Daza ha estat la més ràpida amb 2.07.45. L’han acompanyat al podi les també independents Júlia Tello, segona amb 2.11.04, i Bibliana Vico, tercera amb 2.16.31.

Com sempre, després de la cursa o de la marxa els participants han pogut recuperar forces amb un bon dinar popular, gratuït per a tots ells, a més de poder accedir de franc a les piscines d'Almatret.

L'Associació Esportiva Ekke Lleida és l'organitzadora de les Trail Running Sèries Lleida, amb el suport dels diferents ajuntaments on es desenvolupen les proves juntament amb les entitats col·laboradores en cada cas. Els recorreguts de les diferents proves oscil·len entre els 18 i 30 kilòmetres, i en els casos que és possible, es proposa un recorregut alternatiu de menor distància.

Al marge dels premis individuals per categories, l’organització de les TRS Lleida lliura un premi per a la categoria d'equips, amb l’objectiu de fomentar la pràctica del Trail Running en grup i per donar l’oportunitat a que amics o companys de club puguin compartir una bona experiència. A més, al final de les Trail Running Sèries s'atorgarà un regal de finisher a tots els que hagin finalitzat les 6 proves del calendari TRS 2017. Hi haurà també una classificació individual general. Per aquesta classificació, puntuaran els 5 millors resultats obtinguts en les diferents proves i s'han de córrer un mínim de 4 curses per poder optar a premi.

Infolleida