Comença la reconstrucció de l'Església de Sant Pere de Rosselló

07/09/2017

Les obres es dividiran en dos fases: la primera consistirà en la cobertura i adequació del temple i la segona en l'aixecament del campanar

Poder tornar a celebrar oficis religiosos a finals d’any. Aquest és l’objectiu i la voluntat de l’Ajuntament de Rosselló. Després de mesos d’espera i gestions, aquest dijous s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de les obres de reconstrucció de l’Església de Sant Pere, que es va esfondrar el 29 de gener del 2016 a causa d’una esquerda en la paret de l’estructura que va fer cedir el campanar.

La nova Església seguirà un projecte elaborat per l'arquitecte Francisco Jurado, guanyador del concurs d'idees celebrat a finals del 2017. El projecte executiu anira a càrrec de l'arquitecte Miquel Àngel Sala.

La reconstrucció de l’Església està dividida en dos fases, la primera comprèn la cobertura i adequació del temple i tindrà un cost de 170.000 euros que sufragaran entre el bisbat, el Departament de Cultura i la Diputació. La segona fase, tindrà un cost aproximat de 280.000 euros i consistirà en l’aixecament del campanar.

Joan Llompart