Raimat acull el Campionat de Catalunya de Ciclisme Contrarellotge Individual

02/05/2024

Se celebra el dia 11 de maig amb uns 350 corredors, entre totes les categories, i dos recorreguts, de 12,67 km i 25,77 km

El vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; la representant territorial de l'Esport a Lleida, Alt Pirineu i Aran de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ravetllat; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; l’alcalde de Raimat, Ivan Fernández, i els organitzador de la prova Sergi Escobar i Arturo Santiveri, han participat aquest dijous en la presentació del Campionat de Catalunya de Ciclisme Contrarellotge Individual, que se celebrarà a Raimat el dia 11 de maig.

 

Agustí Jiménez ha destacat que “des de la Diputació de Lleida tenim el deure, i la voluntat, de donar suport a totes aquelles iniciatives que neixen de la societat civil i de les diferents organitzacions que treballeu al territori, a Lleida, Pirineu i l’Aran, per endegar projectes esportius de gran vàlua per a la ciutadania. Projectes —ha afegit— que han d’aconseguir que l’activitat física i esportiva tingui un paper cabdal en la vida de les persones, als nostres municipis, pel gran impacte que té en la seva salut, però també en les relacions socials. Cal, doncs, que des dels diferents governs i administracions els fomentem i els promocionem degudament”.

 

Lourdes Ravetllat ha remarcat que “que passin coses esportives sempre és bo, i més que passin al territori. Al final, que Campionat de Catalunya es pugui fer aquí, i en aquest cas a Raimat, sempre és bo”. De la seva banda, Ivan Fernández ha catalogat “d’orgull” celebrar aquesta cursa. “I, sobretot, és una oportunitat, de donar una mica de visibilitat al nostre entorn. Ja tenim l’experiència de fa pocs dies de la celebració del Critèrium”.

 

La prova —que està organitzada pel Club Ciclista Terraferma, Speed Republik i la Federació Catalana de Ciclisme— compta amb dos recorreguts, un de curt que farà el recorregut Raimat-Sucs-Raimat, amb un total de 12,67 km, i un de llarg que s’iniciarà a Raimat, passarà per Sucs i Gimenells, i tornarà, novament per Sucs, fins a la línia d’arribada a Raimat, amb un total de 25,77 km, segons ha explicat Arturo Santiveri.

 

Sergi Escobar ha afegit que “tenim un territori privilegiat per aquest tipus de disciplines, amb poc trànsit, bones carreteres i bons paisatges. I ho aprofitarem per, en un futur, poder organitzar proves com el Campionat de Catalunya de fons en carretera”.

 

Joaquim Vilaplana ha catalogat la prova “d’important per a les Terres de Lleida, perquè la Federació deu tenir un total de 500 esdeveniments al llarg de l’any, i en la disciplina de carretera, aquest és un dels més importants”.

 

La competició s’iniciarà a les 15.00 hores, i hi prendran part totes les categories masculines i femenines, des de cadets fins a màster 60, així com la categoria paraciclisme, amb uns 350 corredors.

Infolleida