La segona edició de la Fira del Col·leccionisme de Playmobil fa parada a Torre-serona

17/04/2024

Se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’abril, a la sala polivalent, amb exposició de diorames, tallers infantils, botiga de Playmòbil i un espai amb parades i amb la recaptació destinada a ‘Los gatos de Diego’

El vicepresident de la Diputació, Agustí Jiménez; la presidenta de l’Associació Playchic, Sílvia Caravaca i el president de l’associació de Lleida ‘Los gatos de Diego’, Diego Lareda, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la Fira del Col·leccionisme de Playmòbil, que se celebrarà entre els dies 19, 20 i 21 d’abril a Torre-serona.

La fira està oberta a persones de totes les edats, tot i que es fixa especialment en famílies amb infants de 2 a 16 anys, i persones adultes, aficionades i col·leccionistes de Playmòbil, que conserven un vincle emocional amb la marca. Les entrades costaran 3 €, excepte els menors de 3 anys.

Agustí Jiménez ha destacat, en la seva intervenció, que “és fantàstic per a Torre-serona que puguem acollir una exposició com la de Playmòbil, que mou a tot el món milions de persones interessades en aquesta joguina clàssica. Si amb aquesta iniciativa podem contribuir que en gaudeixin els infants i, a més a més, ajudar una associació sense ànim de lucre, millor que millor”.

Com ha succeït amb totes les exposicions de Playmòbil que organitza Playchic, la recaptació d’aquesta també anirà destinada a una entitat de caràcter social. En aquest cas, a ‘Los gatos de Diego’, una organització que es dedica a ajudar els gats de Lleida, fer rescats al carrer, curar-los o buscar adopcions.

Diego Lareda, de la seva banda, ha explicat que “ara estem lluitant per aconseguir un local amb llum, aigua potable i ventilació per poder sol·licitar el nucli zoològic i continuar atenent els gats ferals i de la colònia de Lleida, que estan ferits o malalts per atendre la gran quantitat d’animals abandonats que tenim”.

La Fira es planteja amb la planificació de diverses activitats, com l’exposició de diorames, o sigui, grans construccions que representen fets rellevants de la història de la humanitat, escenes fantàstiques, situacions quotidianes pròpies de l’època moderna, activitats esportives, fires tradicionals, personatges emblemàtics o festes populars, entre d’altres. En aquest sentit, hi haurà 65 taules per a l’exposició de diorames, vuit d’ells de gran format. 

Una de les altres activitats que tenen molt èxits és la de ‘Busca click’. L’objectiu és cercar diferents clicks que prèviament s’amaguen als diorames i els participants han d’anar assenyalant en una butlleta on es troben, complimentar-la i dipositar-la a una urna, per al darrer dia procedir al sorteig.

La Fira del Col·leccionisme és també una altra de les referències de l’esdeveniment. S’ubiquen una quarantena de punts de venda de figures i complements de la marca Playmobil, en què es fan ofertes de caixes descatalogades, productes d’importació, últimes novetats, figures personalitzades o peces a granel.

L’organització també ha previst la realització de tallers d’activitats, per exemple, explicant la història de Playmòbil i com aprendre a muntar i desmuntar un click; tallers pràctics; arts plàstiques utilitzant diferents tècniques artístiques: llapis de colors, pintura, ceres, o retoladors; maquillatge de fantasia, o la creació del propi diorama, tal com ha assenyalat Sílvia Caravaca.

Playchic és una entitat sense ànim de lucre de recent creació, constituïda el passat 26 de setembre de 2022, que d’ençà de la seva posada en funcionament ha organitzat diverses fires del col·leccionisme (Lleida, Artesa de Lleida, Torre-serona, Torres de Segre, Vilaller, Aspa) i una exposició de maquetes al Centre Cívic de Balafia a Lleida.

Col·labora amb quatre entitats del territori de Lleida (Associació AREMI de Lleida, Marató de TV3, Salut Mental Ponent i Associació per Leire-Vall d’Hebron).

Infolleida