GFX Folk & Miedo, d’Alacant i València, guanyadors del Street Art Festival de Torrefarrera

10/09/2017

Van pintar un mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal

Aquest passat divendres, en el marc de la Festa Major, es van donar a conèixer els premis del jurat del 1r Torrefarrera Street Art Festival.  El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) al duo d’artistes GFX Folk & Miedo12, d’Alacant i València, autors de l’obra del mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l’artista madrileny Sfhir per la intervenció mural al carrer Ramon Muntaner (176 metres quadrats).

El jurat estava format per l'Ajuntament, l'organització del festival i representants de les associacions culturals de la localitat van premiar les dues millors obres d'acord a criteris de qualitat artística, viabilitat, flexibilitat d'adaptar la proposta a les superfícies/parets existents i integració en l'entorn públic.

Millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, la nova proposta que va llançar el consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El certamen ha comptat amb el suport de la Diputació i l’empresa ICG Software i davant de l’èxit i la bona acceptació per part dels veïns i veïnes, ja es prepara una segona edició per l’any que ve.

InfoLleida